bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,441.87 0.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,564.66 0.32%
bnb
BNB (BNB) $ 582.07 0.92%
solana
Solana (SOL) $ 183.37 1.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619038 0.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64579 1.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217849 16.16%

Protocol Labs, Küçülmeye Gittiğini Açıkladı

protocol labs kuculmeye gittigini acikladi

Kripto şirketleri için geçtiğimiz yıl bir hayli kötü geçmişti. 2022 yılında yaşanan kripto para piyasalarındaki düşüşle birlikte kripto şirketlerinin iflas etmesi, diğer pek çok kripto şirketini de olumsuz etkiledi. Sektördeki yaşanan bu durum, pek çok şirketi maliyetleri kısmaya itti. Küçülme kararı alan ve bu sebeple işçi çıkartan son kripto şirketi ise Protocol Labs oldu.

Protocol Labs, Personel Sayısını Azalttı

Merkeziyetsiz bir internet oluşturmak için çalışmalar yürüten Protocol Labs, zorlu bir ortamda maliyetlerini düşürmenin yollarını arıyor. Şirket tarafından yapılan son açıklamada, Protocol Labs’ın maliyetlerini düşürmek için iş gücünün yüzde 21’ini işten çıkarma kararı aldığını belirtti.

protocol labs kuculmeye gittigini acikladi 2

Protocol Labs kurucusu Juan Benet, yayımladığı bir blog gönderisinde “Bildiğiniz üzere, dünya genelinde ve özellikle kripto endüstrisinde son derece zorlu bir ekonomik gerileme oldu. Bu nedenle yüksek faiz oranlarına, düşük yatırıma ve daha zorlu bir pazar şartlarına neden olan yüksek enflasyon ortamı, küresel çaptaki pek çok şirketi olumsuz etkiledi. Zorlu geçen kripto kışı durumları daha da zorlaştırdı ve gelirlerini düşürdü. Biz de ne yazık ki bu zorlu süreçten etkilendik ve işçi çıkarmak gibi zor bir karar aldık.” dedi.

Alınan bu karar doğrultusunda Protocol Labs, 89 çalışanını işten çıkardı. Şirket ayrıca son birkaç çeyrekte ekip bütçelerini ve altyapı harcamalarını azaltarak maliyetlerini düşürme planlarını uygulamaya başlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala