bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,444.73 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,002.12 0.45%
bnb
BNB (BNB) $ 545.22 0.83%
solana
Solana (SOL) $ 139.25 3.65%
xrp
XRP (XRP) $ 0.489214 1.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447074 0.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148469 0.01%

Profesör Burton: BAE, Kripto Düzenlemesinde Öncü Olabilir

profesor burton bae kripto duzenlemesinde oncu olabilir

Kripto paraların düzenlenmesi gerektiği birçok ülkenin gündeminde yer alıyor. Fakat konuşulup tartışılmasına rağmen henüz çoğu ülkeden bu konuda net bir adım gelmedi. Brüksel’de yardımcı profesör olan Guy Burton, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) kripto para düzenlemesi için öncü olabileceğini söyledi.

Profesör Guy Burton: BAE, Kripto Para Düzenlemesinde Avantaja Sahip

BrusselsReport.eu’da yayınlanan “Kripto Düzenlemesini Doğru Anlama” başlıklı makalede Profesör Guy Burton, BAE’de Dubai Finansal Hizmetler Otoritesi’nin kripto para düzenlemesine açıkça dahil olduğuna dikkat çekti. Burton şunları söyledi:

Yılın başından itibaren Birleşik Arap Emirlikleri kripto para düzenlemesi için çalışmaya başladı. Ülke, kripto paralarla ilgili ayrıntılı düzenlemeleri benimsedi ve özel bir düzenleyici kurum oluşturdu. Ülke, kurulacak 30’dan fazla borsa için lisans verdi. Resmi olarak onaylanmış kripto madenciliği ile birlikte, ülkenin küresel kripto pazarındaki payı geçen yıla göre 26 milyar dolardan fazla arttı.

profesor burton bae kripto duzenlemesinde oncu olabilir

Kripto varlıkların geçtiğimiz yıl ana akım haline gelmeye başladığını belirten Burton, Asya ve Körfez’deki bir dizi iddialı girişimle birlikte dijital varlıkların dikkate alınması gereken finansal güç haline geldiğini dile getirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri‘nin AB boyutunda olmasa da kripto düzenlemesinde avantajlı olduğunu açıklayan Burton, hızlı davranılırsa ülkenin bu konuda öncü olabileceğini söyledi.

Hatırlatacak olursak geçtiğimiz şubat ayında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), “Ulusal Kripto Lisansı” çalışmalarına başlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala