bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,361.98 4.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,057.46 2.45%
bnb
BNB (BNB) $ 549.73 4.52%
solana
Solana (SOL) $ 139.30 6.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500223 1.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451427 2.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149066 0.72%

Portekiz, Kripto Vergilendirmesinde Geri Adım Atıyor

portekiz kripto vergilendirmesinde geri adim atiyor

Kripto dostu ülkeler arasında yer alan Portekiz geçtiğimiz günlerde kripto vergilendirme açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Portekiz’in maliye bakanı tarafından yapılan vergilendirme açıklaması sonrasında Portekiz’den geri adım geldi.

Portekiz, Kripto Vergilendirmesini Reddetti

Geçtiğimiz günlerde Portekiz Maliye Bakanı Fernando Medina, kripto varlıkların yakın gelecekte vergilendirilebileceğini açıklamıştı. Medina’nın bu açıklaması öncesinde Portekiz pek çok yatırımcı ve kripto şirketi tarafından vergi cenneti olarak görülüyordu. Dünyanın dört bir yanındaki kripto para birimi yatırımcıları ya da şirket sahipleri Portekiz’e yatırım yapmayı planlıyordu. Kripto benimsenmesi konusunda ön sıralarda yer alan ülke Ocak 2022’de kripto para alım satımına izin veren ilk fiziksel mağazasının açıldığı yer olmuştu. Ülkede ayrıca kripto para birimleri dijital varlıklara karşı bir ödeme şekli olarak görülüyordu ve bu durum ülkeyi El Salvador ile birlikte kripto dostu bir ülke imajına getirmişti.

Medina’nın açıklamaları sonrasında Portekiz’in değeri kripto yatırımcılarının gözünden düştü. Pek çok kişi vergilendirmenin nasıl olacağını merak ederken, konu hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Ülkede kripto varlıklarının vergilendirilmesi teklifi parlamento tarafından reddedildi.

portekiz kripto vergilendirmesinde geri adim atiyor 2

Batılı ülkeler kripto varlıkların benimsenmesi noktasında daha ılımlı politikalar izlerken, Hindistan ise kripto düzenleme kurallarında oldukça sert bir uygulama yolunu seçmiş durumda. 2022 Mart ayında ülkede kripto vergilerin yüzde 30 olarak alınması kararı alınırken, kripto işlem kaynaklarından gerçekleştirilen her işleme de yüzde 1 oranında vergilendirme getirildi. Portekiz’in aksine kripto para birimlerine daha katı bir duruş sergileme kararı alan Hindistan’ın bu hamleleri sonrasında pek çok Hindistan merkezli kripto para borsası merkezlerini başka ülkelere taşıma kararı almıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala