bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,183.66 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,007.10 0.11%
bnb
BNB (BNB) $ 544.17 0.69%
solana
Solana (SOL) $ 139.02 3.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488548 1.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444287 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147857 0.24%

Portekiz, Kripto Paraları Vergilendirmeyi Planlıyor

portekiz kripto paralari vergilendirmeyi planliyore

Kripto para birimlerinin benimsenmesinin artış göstermesi ile beraber bu alandaki düzenlemeler de artış gösteriyor. Bu kez kripto para birimlerini vergilendirme çalışması ile ilgili olarak bir hamle de Portekiz‘den geldi. Maliye bakanı Fernando Medina bir çalışma oturumu sırasında kripto paraların yakın gelecekte vergiye tabi olacağını doğruladı. Portekiz vergi makamları, düzenleme önerilerini bildirmek için şu anda diğer ülkelerdeki davalara bakıyor.

Portekiz de Kripto Paraları Vergilendirmeyi Düşünüyor

Bilindiği üzere Hindistan kripto para birimleri üzerinden elde edilen kazançlardan yüzde 30 oranında bir vergi alıyor. Bu kez böyle bir adım da Portekiz’den gelecek gibi duruyor. Portekiz Maliye bakanı Fernando Medina vergilendirme konusu ile ilgili olarak şunları söyledi:

portekiz kripto paralari vergilendirmeyi planliyor

Birkaç ülkenin zaten sistemleri var. Birçok ülke bu konuda modellerini oluşturuyor, biz de kendi modelimizi oluşturacağız.

Ayrıca, Fernando Medina “vergilendirilmeyen varlıkların işlemleriyle ilgili kazançların olmasına neden olan boşluklar” olamayacağını da vurguladı.

Detaylandırmak gerekirse şu anda Portekiz kripto para birimlerini bir varlık olarak görmüyor. Bunun yerine bir para birimi olarak muamele görüyor, yani kripto para birimi hizmetleri sunan işletmeler vergilendirilirken, bunlara yatırım yapan kişiler vergilendirilmiyor.

Bununla birlikte, kripto için vergi mevzuatının olmaması, Portekiz’i yatırımcılar için popüler bir yer haline getirdi diyebiliriz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala