bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,068.04 2.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,573.39 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 583.43 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 186.35 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621996 1.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653156 2.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216051 14.67%

Portekiz Bankalarından Kripto Borsaları Hakkında Karar

Portekiz Bankalarindan Kripto Borsalari Hakkinda Karar

Kripto konusu küresel düzenleyicilerin ana odak noktalarından birisi olurken, ülkelerin iç dinamiklerinde de önemli kararlar alınmaya devam ediyor. Bazı ülkeler kripto destekli bir politika izlerken, bazı ülkeler de yasakçı bir bakış açısıyla yaklaşabiliyor. Ancak bu sefer gelen karar, düzenleyicilerden değil, merkezi bankaların kendisinden geldi. 4 büyük Portekiz borsası kripto borsalarını hedef aldı.

Portekiz Bankalarından Kripto Borsaları Hakkında Karar

4 Portekiz Bankası, Yerli Borsaların Hesaplarını Kapattı

Kripto para düzenleme çalışmaları küresel olarak sisli bir şekilde sürerken, atılan her bir adım yankı uyandırmaya devam ediyor. Özellikle kripto para piyasalarının hassas olduğu ve ard ardına hack haberlerinin çıktığı son günlerde hem düzenleyiciler hem de yatırımcılar gerilmiş durumda.

Son olarak 4 adet Portekiz bankasının yerli kripto borsalarının hesaplarını kapatması gündeme geldi. Yerli borsaların yöneticilerinden yapılan açıklamalara göre borsaların hesapları durduruldu ve yılın başından açılmadı. Bu noktada bu borsaların ülkenin merkez bankası tarafından lisanslı olması da alnın bu kadar için tepkilere yol açtı.

Konu hakkında ülkedeki tepkiler artarken Portekiz Merkez Bankası Başkanı Mário Centeno konu hakında açıklama yaptı. Finansal kuruluşların istedikleri gibi yapma yetkisine sahip olduklarını belirten Centeno, merkez bankasının “konuyu izlediğini” sözlerine ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala