bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,661.93 2.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,554.41 1.05%
bnb
BNB (BNB) $ 582.39 1.75%
solana
Solana (SOL) $ 185.22 0.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.634214 2.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652939 2.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217253 17.51%

Popüler Fan Tokenlar Fan Tokenların Avantajları

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla Kripto Bülten’in yeni bölümü yayında. Bu hafta Kripto Bülten’de fan tokenların taraftarlara ve kulüplere ne gibi avantajlar sunduğu ve popüler fan tokenların neler olduğu ele alındı.

Popüler Fan Tokenlar Nelerdir?

-Fan tokenlar, yani bir diğer ismiyle taraftar tokenlar; yatırımcılarına ödüller ve benzersiz deneyimler sunan, kulüp kararlarında oy hakkı, ürün ve forma tasarımları gibi çeşitli faaliyetlere olanak sağlayan, takım ve kulüpleri temsil eden kripto para birimleridir.

-Özellikle son zamanlarda kripto para piyasasının genişlemesi ve daha fazla kişiye ulaşmasıyla fan tokenlara olan ilgi oldukça arttı. Bu ilgi tabii ki spor kulüplerinin de dikkatini çekti. Yerli ve yabancı birçok kulüp kendi tokenını çıkarmaya ve kripto ekosisteminde var olmak için çalışmalar yapmaya başladı.

-En çok kazandıran fan tokenların başında Paris Saint-Germain Fan Token var.

-Listenin ikinci sırasında bulunan Manchester City Fan Token, 25 Mayıs 2021’de piyasaya sürüldü.

-Üçüncü sırada yer alan Atletico Madrid Fan Token, İspanyol futbol devi Atletico Madrid Spor Kulübü’nün Socios.com ile birlikte  22 Ocak 2020 tarihinde hayata geçirdiği, Chiliz tabanlı bir token.

-Listemizin dördüncü sırasında taraftarları için yeni deneyimler geliştirmek amacıyla tasarlanmış bir fan token olan Santos FC Fan Token yer alıyor.

-Listenin son sırasında ise dünyanın en köklü İtalyan futbol kulüplerinden biri olan Lazio’nun tokenı Lazio Fan Token konumlanıyor.

-Sonuç olarak, spor kulüpleri fan tokenlar aracılığıyla ciddi bir yeni gelir kaynağı oluşturuyor. Ayrıca taraftarlar da bir yandan kulübe destek olurken bir yandan da çeşitli avantajlar elde edebiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala