bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,078.78 0.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,540.45 0.69%
bnb
BNB (BNB) $ 618.67 6.28%
solana
Solana (SOL) $ 185.70 1.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.631457 1.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.660097 2.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214651 2.11%

Polygon Web3 Girişimleri için Gitcoin’e Fon Sağlayacak

Polygon Web3 Girişimleri için Gitcoine Fon Sağlayacak

Blockchain ve kripto sektörünün bu denli büyümesinin en büyük sebeplerinden birisi de şüphesiz yapılan yatırımlar. Özellikle son dönemde artan yatırımlar, projelerin gelişim sürecinde çok daha hızlı ilerleyebilmelerine olanak tanıyor. Bu projelerden birisi olan Gitcoin ise sırtını Ethereum Layer-2 çözümü Polygon’a yasladı.

Polygon Web3 Girişimleri için Gitcoin'e Fon Sağlayacak

Polygon Web 3 Girişimleri için Gitcoin’e 1 Milyon Dolar Taahhüt Etti

Gitcoin, kodlayıcıların ve geliştiricilerin çok çeşitli programlama dillerinde açık kaynaklı yazılımlar üzerinde çalışmak için ödeme alabilecekleri bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Açık kaynaklı ve Web3 odaklı projeler için destek altyapısı oluşturmak isteyen Gitcoin, bunu başarmak için ise Polygon’dan destek alacak.

İlk olarak projeye 100.000 dolar bağışlayan Polygon, çekirdek ekip ve Web3 çalışmaları için Aralık 2022’ye kadar Gitcoin’e 1 milyon dolar taahhüt etti.

Bu fona erişim sağlamak isteyen isteyen projeler,  turda yüzde 10’luk bir eşleşme üst sınırına tabii olacaklar. Yani herhangi bir hibenin alabileceği en fazla eşleşme toplam havuzun yüzde 10’u olacak.

Poligon, hangi hibelerin eşleşmeye uygun olduğu konusunda tek takdir yetkisine sahip olacak. Tüm anlaşmazlıklar, Polygon’un yuvarlak temsilcilerine danışılarak GitcoinDAO Public Goods Funding Workstream tarafından işlenece.

Örneğin, bir proje 100 dolarlık tek bir bağış alırsa ve diğeri her biri 33 dolarlık üç bağış alırsa, ikinci proje eve daha büyük bir Poligon hibesi dilimi alacaktır. Bu şekilde Gitcoin, gücü balinalardan ve paralı aktörlerden uzaklaştırır ve fon havuzuna saldırmamalarını sağlar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala