bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,547.03 3.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.20 2.60%
bnb
BNB (BNB) $ 601.40 0.87%
solana
Solana (SOL) $ 149.10 4.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531647 3.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476847 4.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152154 4.73%

Polygon Fund’ın Yılın İlk Çeyreğindeki Kripto Yatırımları (2023)

polygon fund yatirimlari

Bu yazımda Polygon’un girişim sermayesi kolu Polygon Fund’ın 2023 yılının ilk çeyreğindeki kripto para sektöründe yaptığı yatırımlara yakından bakacağız. 

Ethereum’un ölçeklenebilirliğini arttırmayı hedefleyen en popüler katman-2 projelerinden biri olan Polygon, girişim sermayesi kolu Polygon Fund (Polygon Ventures) aracılığıyla Ethereum ve Polygon üzerinde yeni merkezsiz uygulamaların geliştirilmesine yardımcı olmaya odaklanan bir risk sermayesi fonu. Polygon Fund’a blockchain altyapısını kullanarak oyun, metaverse veya web3 uygulamaları geliştiren herkes fon için başvurabilir.

Polygon Fund gibi risk sermayesi fonlarının potansiyeli yüksek girişimleri, henüz proje aşamasındayken bulup erkenden yatırımlar yapıyor. Bu nedenle potansiyeli yüksek yeni kripto para projelerini bulmak isteyen bireysel yatırımcılar için risk sermayesi şirketlerinin para akışını takip etmek akıllıca olabilir. 

Sözü çok uzatmadan Polygon Fund’ın 2023 yılının ilk 3 ayında yaptığı kripto para yatırımlarına yakından bakalım. Çeşitli kaynaklardaki verileri göz önünde bulundurduğumuzda Polygon Fund 12 farklı yatırım turuna katıldığı göze çarpıyor. Bunlar şu şekilde:

1- SYKY

Ralph Lauren’in eski Dijital ve İçerik Direktörü ve Burberry’nin Dijital ve Sosyal Pazarlama Direktörü Alice Delahunt tarafından kurulan SYKY, yeni nesil moda tasarımcıları ve tüketiciler için bir kuluçka merkezi, pazar yeri ve sosyal topluluk olarak faaliyet göstermeyi hedefliyor. SYKY, blockchain tabanlı lüks bir platformla modanın geleceğini inşa etmeyi planlıyor.

SYKY, 17 Ocak’taki Seri A yatırım turunda Polygon Fund ve diğer yatırımcılardan 9,5 milyon dolar topladı.

SYKY, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

2- Intella X (IX)

Intella X, Güney Koreli oyun firması Neowiz tarafından Polygon ortaklığında geliştirilen bir oyun platformu. Intella X kendisini insanların kripto paralarla tanışmasını kolaylaştıran ve web3’teki kullanıcı deneyimiyi iyileştiren yeni nesil oyun platformu olarak tanımlıyor.

Intella X, 16 Ocak 2023’te Polygon Fund ve diğer yatırımcılardan 12 milyon dolar topladı.

Intella X, GameFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

3- Neopets Metaverse (NPM)

Neopets Metaverse, oyna kazan temalı bir evcil hayvan geliştirme oyunu. Neopets Metaverse, oyuncuların Neopets’lerini yetiştirebilecekleri, bakımını yapabilecekleri, özelleştirebilecekleri ve onlarla savaşabilecekleri dijital bir dünya. Tüm bu işlemler aynı zamanda blockchain’de kaydediliyor. Oynaması ücretsiz bir oyun olan Neopets Metaverse (NPM), nostaljik ve dinamik bir Web3 oyun deneyimi sunuyor.

Neopets Metaverse (NPM), 18 Ocak’ta Polygon Fund‘ın da katıldığı yatırım turunda 4 milyon dolar topladı.

Neopets Metaverse, GameFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

4- Davos Protocol (DAVOS)

Davos, ikili token model sistemi ile kullanıcılara kullanımı kolay bir borç verme ve stake etme deneyimi sağlayan yepyeni bir protokoldür

Proje 19 Ocak’ta Polygon Fund’ın ve Polygon kurucusu Sandeep Nailwal’ın katıldığı yatırım turunda 500.000 dolar topladı.

Davos Protocol DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

5- Fractal

Fractal, çok sayıda oyun NFT’sinin yer aldığı bir oyun odaklı NFT pazaryeri. Fractal, blockchain ve Web 3.0 kullanarak oyunculara yeni bir oyun içi deneyim sunmayı amaçlıyor.

Fractal, 24 Ocak’ta Polygon Fund‘dan stratejik yatırım aldığını açıkladı.

Fractal, NFT kategorisinde faaliyet gösteriyor.

6- NFTICALLY

NFTICALLY, Toshendra Sharma ve Rohendra Singh tarafından kuruldu. NFT’ler konusunda teknik bilgi sahibi olmayan yatırımcıların kendi NFT pazarlarını oluşturmalarına olanak sağlayan NFTICALLY, Shopify, Google Analytics, Mixpanel, Mailchimp, Zapier vb. dahil olmak üzere bir çok önde gelen platformun entegrasyonunu destekliyor.

NFTICALLY, 7 Şubat’ta aralarında Polygon Fund‘ın da yer aldığı yatırımcılardan 1 milyon dolar topladı.

NFTICALLY, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

7- Nefta

Nefta, oyun stüdyolarının yüksek kaliteli Web3 oyunları geliştirmesine, piyasaya sürmesine ve büyütmesine yardımcı olan uçtan uca bir platformdur. Geliştiriciler Nefta’nın SDK’larını ve API’lerini kullanarak oyunlara, NFT’leri, çok zincirli cüzdanları, token’leri, özel pazaryerlerini ve daha fazlasını kolayca entegre edebilir.

Nefta, 16 Şubat’ta, Polygon Fund‘ın da yer aldığı yatırımcılardan 32,5 milyon dolar değerlemeyle 5 milyon dolar topladı.

Nefta, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

8- Phi

Phi, blockchain kimliklerini görselleştirmek için ENS ve doğrulanmış cüzdan etkinliklerinden yararlanan bir sosyal oyun metaverse’ü. Phi kullanıcıları ENS alan adlarını kullanarak kişiselleştirilmiş alanlar oluşturabilir ve cüzdan etkinliklerine bağlı olarak oyun içi öğeler talep edebilir. Böylelikle kullanıcılar bu oyun içi öğelerle kullanarak, zincir üstü kimliklerini sergilemek için kendi Web3 dünyalarını oluşturabilir.

Phi, 17 Şubat’ta duyurduğu finansman turunda Polygon Fund‘ın da katıldığı çeşitli yatırımcılardan 2 milyon dolar topladı.

Phi, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

9- Chaos Labs

Chaos Labs, kripto protokollerinin kullanıcı fonlarını korurken risk yönetimini ve sermaye verimliliğini optimize etmesini sağlayan ilk otomatik, zincir içi ekonomik güvenlik sistemidir.

Chaos Labs, 21 Şubat’taki tohum yatırım turuna Polygon Fund da da katıldı. Toplamda 20 milyon dolarlık finansman toplanan yatırım turuna OpenSea VenturesAvalanche FoundationUniswap Labs VenturesJump CryptoCoinbase Ventures gibi önde gelen kripto para şirketleri de katıldı. 

Chaos Labs, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

10- Cubist

Cubist, dağıtık web3 uygulamaları oluşturulmasına olanak sağlayan bir SDK ve komut satırı aracı. Cubist, birden fazla blockchain’de çalışan merkezsiz uygulamaların bile test ve geliştirme süreçlerini sorunsuz bir hale getiriyor.

Cubist, 9 Mart’ta Polygon Fund‘ın da katıldığı tohum yatırım turunda 7 milyon dolar topladı.

Cubist, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

11- Nuqtah

Nuqtah, Suudi Arabistan merkezli bir NFT pazaryeri. Suudi Arabistan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı ile Yatırım Bakanlığı tarafından lisanslanan ilk NFT Pazaryeri olan Nuqtah, Web3 alanının bölgeye sunduğu yeni fırsatların kilidini açmayı hedefliyor. Nuqtah, bireylerin ve kurumların karmaşık blockchain altyapıları yerine kendi platformunu kullanarak kolaylıkla NFT oluşturmasına olanak sağlıyor.

Nuqtah, 15 Mart 2023’teki tohum yatırım turuna Polygon Funds ve Animoca Brands katıldı.

Nuqtah, NFT kategorisinde faaliyet gösteriyor.

12- Polytrade (TRADE)

Polytrade, TradeFi ve DeFi arasında köprü kurarak ticaret finansmanını daha erişilebilir, verimli ve şeffaf hale getirmeyi amaçlıyor. Polytrade, sağlıklı bir ekonomik büyüme için küresel ticareti dönüştürmeyi ve güçlendirmeyi hedefliyor.

Polytrade, Polygon Fund‘ın da katıldığı tohum yatırım turunda 3,8 milyon dolar topladı.

Polytrade, DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

Eğer bu içerik ilginizi çektiyse;

başlıklı yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala