bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,860.99 2.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.67 1.60%
bnb
BNB (BNB) $ 582.44 1.62%
solana
Solana (SOL) $ 188.53 1.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.629099 2.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.6521 0.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216844 16.95%

Polychain Capital Yılın İlk Çeyreğindeki Kripto Yatırımları (2023)

polychain capital yatirimlari

Bu yazımda Polychain Capital‘in, 2023 yılının ilk çeyreğinde kripto para sektöründe yaptığı yatırımlara yakından bakacağız. 

Polychain Capital, blockchain ve kripto para odaklı varlıklardan oluşan bir hedge fonu yöneten şirket.

Polychain Capital gibi risk sermayesi fonlarının potansiyeli yüksek girişimleri, henüz proje aşamasındayken bulup erkenden yatırımlar yapıyor. Bu nedenle potansiyeli yüksek yeni kripto para projelerini bulmak isteyen bireysel yatırımcılar için risk sermayesi şirketlerinin para akışını takip etmek akıllıca olabilir. 

Sözü çok uzatmadan Polychain Capital‘in 2023 yılının ilk 3 ayında yaptığı kripto para yatırımlarına yakından bakalım. Çeşitli kaynaklardaki verileri göz önünde bulundurduğumuzda Polychain Capital‘in 9 farklı yatırım turuna katıldığı göze çarpıyor. Bunlar şu şekilde:

1- Quasar (QSR)

Quasar (QSR), eşten eşe merkezsiz bir ağ geçididir. Quasar, zincirler arası varlık yönetimi için oluşturulmuş merkezsiz bir uygulama zinciridir.

Quasar, Polychain Capital‘in katıldığı iki farklı yatırım turunda 70 milyon dolar değerlemeyle 11,5 milyon dolar topladı.

Quasar, DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

2- Nil Foundation

Nil Foundation, uygulamalı ar-ge süreçlerini ve veritabanlı yönetimini kolaylaştırmak ve desteklemek için 2018 yılında kurulan bir girişim. Nil Foundation, güvensiz ortamlarda çalışan güvenli veri depoları için entegre edilmiş bir teknoloji seti oluşturmayı amaçlamaktadır.

Nil Foundation 19 Ocak’ta Polychain Capital liderliğinde 220 milyon dolar değerlemeyle 22 milyon dolar yatırım aldı.

Nil Foundation blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

3- SPACE ID (ID)

SPACE ID, farklı blok zinciri ağlarındaki kişileri, varlıkları ve dApp’leri birbirine bağlayan evrensel bir adlandırma hizmeti ağıdır.

Space ID 7 Şubat’taki stratejik yatırım turunda Polychain Capital‘in liderliğinde 10 milyon dolar topladı. Binance Labs‘in de projenin tohum yatırımcısı olduğunu hatırlatalım.

SPACE ID, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

4- Cysic

Cysic, ZK-proof tabanlı protokoller için donanım hızlandırma sistemleri sağlayan bir girişim. Şirket, bir ifadenin doğru veya yanlış olduğunu, bu ifadenin içeriğini baskılı devre kartları aracılığıyla açıklamadan doğrulayan kriptografik bir teknik olan ZK kanıt sisteminde uzmanlaşmıştır.

Cysic, 17 Şubat’ta Polychain Capital‘in de katıldığı yatırım turunda 6 milyon dolar topladı.

Cysic, blockchain altyapısı kategorisinde faaliyet gösteriyor.

5- Polyhedra Network

Polyhedra, web2 ve web3 sistemleri arasında varlık transferlerine olanak sağlayan bir zkBridge köprüsüdür. Polyhedra Network, sıfır bilgi kanıtı (zerzero-knowledge proof) kullanarak çeşitli altyapı uygulamaları geliştiriyor. 

Polyhedra Network, 21 Şubat’ta aralarında Polychain Capital‘in de yer aldığı yatırımcılardan 10 milyon dolar topladı. Yatırım turuna Binance Labs liderlik etti.

Polyhedra Network, blockchain altyapısı kategorisinde faaliyet gösteriyor.

6- REALLY

REALLY, ABD merkezli unicorn girişim TheZebra.com’un kurucusu ve CEO’su Adam Lyons tarafından kuruldu. REALLY, topluluk odaklı mobil ekosistemlerde yeni bir çağın kapılarını aralıyor. REALLY Wireless telefon hizmetini ve paylaşım ekonomisini herkes için erişilebilir kılan merkezi olmayan bir mobil ağını (REALLY DeWi) geliştirdi.

Proje 28 Şubat 2023’te Polychain Capital‘den 18 milyon dolar yatırım aldı.

REALLY, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

7- Scroll

Scroll, Ethereum ağının ölçeklenebilirliğini arttırmak için geliştirilen EVM tabanlı bir zkRollup. Scroll henüz mainnet’ine geçmemiş olsa da kripto para piyasasındaki en popüler ölçeklendirme çözümlerinden biri. Aldığı yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Scroll’ün gelecekte airdrop düzenleyerek ağın ilk kullanıcılarını ödüllendirebileceği iddia ediliyor.

Scroll, Polychain Capital’in katıldığı Seri A ve fonlama turlarında 1,8 milyar dolar değerlemeyle 80 milyon dolar topladı.

Scroll, blockchain altyapısı kategorisinde faaliyet gösteriyor.

8- Cubist

Cubist, dağıtık web3 uygulamaları oluşturulmasına olanak sağlayan bir SDK ve komut satırı aracı. Cubist, birden fazla blockchain’de çalışan merkezsiz uygulamaların bile test ve geliştirme süreçlerini sorunsuz bir hale getiriyor. 

Cubist, 9 Mart’ta Polychain Capital’in de katıldığı tohum yatırım turunda 7 milyon dolar topladı. 

Cubist, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

9- EigenLayer

2021 yılının Washington’ın Seatle kentinde kurulan EigenLayer, Ethereum üzerine inşa edilen ve kriptoekonomik güvenlikte yeni bir prensip olan restaking’i tanıtan bir protokoldür. Bu prensip, $ETH’in mutabakat katmanında yeniden prototipleştirilmesini olanak sağlıyor.

EigenLayer, Polychain Capital’in da katıldığı 3 farklı yatırım turunda 64,4 milyon dolar topladı. 

EigenLayer, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

Eğer bu içerik ilginizi çektiyse;

başlıklı yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala