bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,472.88 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.05 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 588.44 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 2.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62243 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64864 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216624 9.90%

Polkadot İşlem Hızını Artırma Çalışmalarına Devam Ediyor

Polkadot Islem Hizini Artirmaya Devam Ediyor

Blockchain ağlarının en öne çıktığı konulardan biri de şüphesiz işlem hızları. Her ne kadar asıl önemli olan işlem hızı ve işlem boyutunun bir kombinasyonu olsa da bu işlemlerdeki hız ağın akışı için büyük bir önem arz ediyor. Polkadot ise işlem hızı söz konusu olduğunda öne çıkan Blockchain ağlarından biri. Proje, test ağı Kusama’da “asynchronous backing” (eşzamansız destek) adı verilen bir tekniği kullanmak için yol haritasını güncelledi. Bu geliştirmelerin başarıyla gerçekleşmesi durumunda çok daha hızlı bir Polkadot bizi bekliyor.

Polkadot Islem Hizini Artirma Calismalarina Devam Ediyor

Polkadot’tan İşlem Hızını Artırmaya Odaklanan Yeni Yol Haritası

Polkadot, Blockchain teknolojisi kullanarak kullanıcıların kendi Blockchain ağlarını (parachain) oluşturmalarına olanak sağlayan bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede Polkadot, bazı Blockchain ağları ve kripto para birimleri, Ethereum (ETH), Cosmos (ATOM) ve EOSIO (EOS) ile uygulama oluşturabiliyor. Bu noktada ağın işlem hızı oldukça öne çıkıyor. Birçok ağ ile aktif olarak iletişimde olan Polkadot, bu işlem hızlarını sürekli olarak yükseltmeye çalışıyor.

Yeni yayımlanan yol haritasına göre Polkadot işlem süreleri yarıya indirilecek (6 saniyeye kadar). Ek olarak yeni yol haritasında birçok yükseltme, blok boyutu artırımı ve ölçeklendirme çözümü görmek mümkün.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala