bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,621.05 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,049.27 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 553.97 0.41%
solana
Solana (SOL) $ 141.96 1.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501611 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467739 1.82%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15309 0.16%

Platypus, Kullanıcı Fonlarını Büyük Oranda Geri Ödeyecek

platypus kullanici fonlarini buyuk oranda geri odeyecek

DeFi protokolü Platypus, geçtiğimiz günlerde bir saldırıya uğradığını açıklamıştı. Gerçekleştirilen hack saldırısı sonrasında 9 milyon dolarlık bir kayıp yaşayan Platypus, kullanıcı fonlarının geri ödenmesi için yeni bir ödeme planı yapıldığını da belirtmişti. Şirket tarafından yapılan açıklamada, Platypus’un kullanıcı fonlarının büyük bir oranda geri ödeneceği belirtildi.

Kullanıcı Fonlarının En Az Yüzde 63’ü Geri Ödenecek

Avalanche tabanlı DeFi protokolü Platypus, yaşadığı hack saldırısı ardından yeni adımlar atmaya devam ediyor. Stablecoin varlıkları için merkezi olmayan bir finans (DeFi) protokolü olarak görev yapan Platypus Finance, geçtiğimiz hafta bilgisayar korsanları tarafından saldırıya uğramış ve 9 milyon dolar değerinde bir fon kaybetmişti.

platypus kullanici fonlarini buyuk oranda geri odeyecek 2

Platypus, saldırıyı düzenleyen kişi ya da kişilerin kimliğini doğrulamak için dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile birlikte çalıştı. Bilgisayar korsanı ya da korsanları, para çekme talebi için müşterini tanı kontrollerini tamamlamış olan bir Binance hesabını kullandı.

Bu hesabın bilgilerinin ortaya çıkmasının ardından Platypus, kolluk kuvvetleriyle iletişime geçtiğini ve söz konusu saldırganın bulunması noktasında Fransa’da şikâyette bulunduğunu dile getirdi. Son olarak Platypus, çalınan müşteri fonlarının en az yüzde 63’ünü geri ödeyebilecek durumda olduğunu dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala