bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,184.20 3.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,133.34 2.73%
bnb
BNB (BNB) $ 608.20 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.34 5.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526157 3.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475055 5.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150988 5.65%

Piyasalara Göre MB, Faizi Sabit Bırakacak

piyasa merkez bankasinin faizi sabit birakacagini dusunuyor

Kısa süre önce faiz anketine katılan kurumlar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası‘nın Ocak ayında politika faizi için beklentilerini açıkladı. Genel olarak piyasanın beklentisi, Merkez Bankası’nın Ocak ayında politika faizini yüzde 14 seviyesinde sabit bırakacağı yönünde oldu.

Piyasanın Beklentisi Merkez Bankası’nın Faizi Sabit Bırakacağı Yönünde

Yapılan anket sonuçlarına göre 19 kurumun ortalama beklentisi; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Ocak toplantısında politika faizini yüzde 14 seviyesinde sabit bırakacağı yönünde. Ayrıca ankete katılan sadece bir kurum 50 baz puan indirim ile Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 13,50 seviyesine getireceğini düşünüyor.

Bunun yanında faizlerin Ocak ayında artırılacağı yönünde tahmin veren hiç bir kurum olmadı.

piyasa merkez bankasinin faizi sabit birakacagini dusunuyor 2

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise Merkez Bankası’nın Ocak ayı kararıyla ilgili şu şekilde bir açıklama yapmıştı:

Merkez Bankası’nın nasıl karar alacağını bilmiyorum. Benim görüşüm, ocak, şubat ve mart ayını şöyle bir görmemiz lazım. Ocak ayında piki yakalayacağız. Bu ay ücretlerde, şuradan burdan gelenler var ama aynı zamanda sabit gelirlinin gelirini artırdık.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerinin katıldığı Piyasa Katılımcıları Anketi’nin sonuçlarını yayımladı. Ankette yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,75 olarak çıkmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala