bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,858.38 2.88%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,178.50 1.74%
bnb
BNB (BNB) $ 600.33 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 151.81 4.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532062 3.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475911 6.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153558 5.16%

Piyasalar Dalgalanırken Stablecoin’lerde Son Durum

Piyasalar Dalgalanirken Stablecoinlerde Son Duru

Stablecoin‘ler yapıları gereği kendilerini sabitine yakın tutmak için kesintisiz bir çaba içerisindeler. Ancak bu çaba ne yazık ki yaşanan kötü olaylar sebebiyle saldırıya uğrayabiliyor. Yatırımcıların bir güven alanı ve transfer aracı olarak gördüğü bu stablecoin’ler, yaşadıkları en ufak depeg hareketinde güven kaybediyorlar. Son günlerde yaşanan FTX krizi doğal olarak stablecoin’leri de etkiledi. Gelin stablecoin’lerde son durumu inceleyelim.

Piyasalar Dalgalanirken Stablecoinlerde Son Durum

FTX’in Yıkılışı TetherUSD’den (USDT) Hissedildi

TetherUSD (USDT), en popüler stablecoin’lerden biri. Piyasa hacmine baktığımızda 69.3 milyar dolar ile en üst sırada yer alan USDT, ne yazık ki yaşanan son FTX çöküşünden oldukça fazla etkilendi. Stablecoin’in 0.989 doları görmesi birçok yatırımcıyı paniğe sürüklerken fiyat yeniden yukarı yönlü hareket etti. Ancak ne yazık ki USDT, haberimizin yazımı itibarıyla halen 1 dolar sabitine tamamen dönebilmiş değil. Doğal olarak bu durum diğer piyasaları da oldukça etkiliyor.

Bir diğer büyük stablecoin USDC ise Tether’e göre oldukça sabit kalmayı başardı. Benzer şekilde Binance USD (BUSD) ve DAI de oldukça sabit kaldı. Ancak piyasa hacmine göre en büyük 5. stablecoin olan FRAX yüzde 1.6’lık bir sapma yaşadı. USDD’de ise bu sapma yüzde 2.23’e vardı.

Diğer taraftan konu piyasa hacmi olunca çok fazla dalgalanma görmedik. Hacminde en fazla düşüş yaşanan stablecoin DAI oldu. Yüzde 3.78 ile 5.8 milyar dolara gerileyen piyasa hacmi onu 12 sıraya düşürdü.

Son olarak kripto para piyasa hacminin, gece geç saatlerde 800 milyar dolar bandının altına düştükten sonra yeniden 839 milyar dolara çıktığını belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala