bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,145.72 1.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,187.26 0.76%
bnb
BNB (BNB) $ 596.97 3.80%
solana
Solana (SOL) $ 153.52 2.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.541834 2.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.516656 3.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159214 0.82%

Peru Merkez Bankası, CBDC Geliştirmek İçin Ortaklık Kuruyor

peru merkez bankasi cbdc gelistirmek icin ortaklik kuruyor 2

Merkez bankaları tarafından çıkarılacak dijital para birimlerine (CBDC) ilişkin çalışmalar hızla devam ediyor. CBDC ile ilgili bir hamle de Peru Merkez Bankası‘ndan geldi. Peru Merkez Bankası (BCRP) Başkanı Julio Velarde yaptığı bir açıklamada bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) geliştireceklerini söyledi.

Peru Merkez Bankası Başkanı Julio Velarde çevirimci bir forumda konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Dijital bir para birimi üzerinde çalışıyoruz. Birkaç merkez bankası ile birçok projede yer alıyoruz.

peru merkez bankasi cbdc gelistirmek icin ortaklik kuruyor 3

Peru Merkez Bankası CBDC için Merkez Bankaları ile Çalışmaya Başladı

Peru Merkez Bankası (BCRP) Başkanı Julio Velarde, Peru merkez bankasının bir CBDC geliştirmek için Hindistan, Singapur ve Hong Kong merkez bankalarıyla birlikte çalıştığını da ekledi. Ayrıca Velarde potansiyel bir CBDC ihracıyla ilgili olarak şunları ekledi:

İlk olmayacağız, çünkü ilk olmak ve bu risklerle yüzleşmek için gereken kaynaklara sahip değiliz ama geride kalmak istemiyoruz. En azından, Meksika ve Brezilya’nın gerisinde olsak da benzer büyüklükteki pazarlarla aynı seviyede, hatta belki daha da ilerideyiz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala