bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,036.43 2.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,189.14 1.41%
bnb
BNB (BNB) $ 604.10 1.17%
solana
Solana (SOL) $ 153.15 3.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534271 3.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479455 5.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155064 4.20%

PayPal, Stablecoin Araştırmalarına Başladı

paypal

PayPal’ın stablecoin araştırması yaptığı ve bunun için görüşmeler gerçekleştirdiği bilgisi paylaşıldı.

Şirket, gelen bilgilere göre, bir stablecoin çıkarmak için protokol geliştiricileriyle görüşmelerde bulunuyor. PayPal’ın bir stablecoin üretmek için üçüncü bir şirket ile iş birliği yapabileceği ifade ediliyor.

Şirketin görüştüğü geliştirme ekiplerinden bir tanesinin Avalanche (AVAX) blokzincirinin arkasındaki ekip olan Ava Labs olduğu iddia edildi. PayPal’ın görüştüğü diğer geliştiriciler ile ilgili bir bilgi paylaşılmadı. Konuyla ilgili olarak PayPal’ın sözcüsünden açıklama geldi.

“PayPal, dijital para birimlerinin potansiyelini, dijital finansal hizmetler altyapısını ve bu alandaki güvenilir bir ortak olarak dijital ticareti geliştirmeye nasıl yardımcı olabileceğimizi keşfetmeye devam ediyor.

Yeni nesil finansal sistemleri şekillendirmek için dünya çapında düzenleyiciler ve endüstri ortaklarıyla birlikte çalışan küresel bir şirket olarak bu hedefleri mümkün kılan teknolojiler hakkında araştırma yapmayı sürdürüyoruz”

PayPal, 2020 yılının sonbaharında kripto para alım satım işlemlerini başlattıklarını duyurmuş ve ardından kripto para rallisi oldukça önemli bir ivme kazanmıştı. Şirketin bir stablecoin çıkartması halinde, bunun sektörü nasıl etkileyeceği merak konusu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala