bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,184.20 3.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,133.34 2.73%
bnb
BNB (BNB) $ 608.20 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.34 5.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526157 3.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475055 5.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150988 5.65%

Paxos, State Street İle Blokchain Tabanlı Pilot Uygulama Başlattı

paxos state street ile blokchain tabanli pilot uygulama baslatti

Stabilcoin ve altın destekli tokenlarla adını duyuran New York merkezli kripto para girişimi Paxos, Amerikan finansal hizmetler şirketi State Street ile ortaklık kurarak, hisse senedi ticareti için aynı gün ödeme sürelerine sahip yeni Blockchain tabanlı pilot uygulama başlattı. Pilot çalışmaya İsviçre’de bulunan banka ve finans şirketi Credit Suisse de katıldı.

Pilot uygulamada State Street, Paxos’un hizmetini kullanarak Credit Suisse ile bir “T+0” ticareti gerçekleştirdi.

Paxos ve State Street’ten, Blockchain Tabanlı Uygulama

Bankaların ve diğer firmaların Blockchain projeleri üzerinde menkul kıymet alım satımlarını gerçekleştirmelerine izin veren araçlar da geliştiren Paxos, bu kez State Street ile birlikte Blockchain tabanlı kendi uygulamasını başlattı.

paxos state street ile blokchain tabanli pilot uygulama baslatti

Paxos Uzlaşma Hizmeti olarak adlandırılan projeyle ilgili konuşan Paxos’un CEO’su ve kurucu ortağı Charles Cascarilla, özel izinli Blockchain çözümünün “modern altyapının verimliliğini artırdığını, riski azalttığını ve şeffaflık sağladığı için temel pazar operasyonlarında devrim yaratacağını” aktardı.

Pilot uygulama, Paxos’un uzlaşma hizmetini kullanarak Credit Suisse ve State Street arasındaki bir ticaretin simülasyonunu içeriyor.

State Street Digital Başkanı Nadine Chakar ise şunları söyledi:

“Blockchain teknolojisinin kullanımının bir ticaretin yaşam döngüsünü otomatikleştirmeye, maliyetleri düşürmeye ve günümüzün yerleşim ortamında kullanılan geleneksel uzlaşma süreçlerine olan ihtiyacı ortadan kaldırmaya yardımcı olacak.”

Hisse senedi alım satımlarını çözmek için Blockchain teknolojisini daha önce de kullanan Credit Suisse, Nisan 2021’de Paxos ile benzer bir hizmeti test etmiş ve bir ticaretin bir buçuk saat içinde sonuçlandığı bildirilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala