bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,068.04 2.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,573.39 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 583.43 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 186.35 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621996 1.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653156 2.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216051 14.67%

Paribu Sponsorluğundaki #KriptoVeteran Buluşmalarının Altıncısı Gerçekleşti

Blokzinciri ve kripto para dünyasının önemli isimlerinden Cemil Şinasi Türün, Erkan Öz ve İsmail Hakkı Polat, Paribu sponsorluğundaki BTCHaber canlı yayını KriptoVeteran’da buluştu.

KriptoVeteran buluşmalarının altıncısı dün gerçekleştirildi. Kripto para dünyasının tanınmış üç ismi bu yayında bir araya gelerek gündemdeki konuları ele aldı.

KriptoVeteran buluşmalarının ana başlıkları ise şu şekildeydi:

  • Günlük arzın yarıya inmesi, pandemi, ABD Seçimleri ve son düzenleme söylentileriyle ilerleyen süreç, Bitcoin’in lehine mi aleyhine mi işleyecek?
  • MicroStrategy, Square, PayPal gibi kurumlardan gelen alım talepleri Bitcoin kıtlığına mı sebep olacak?
  • Bitcoin için 20.000 dolar ve ötesi bir fiyat ne kadar gerçekçi?
  • 2021 yılı Bitcoin için ne anlam ifade edecek? Yatırımcıları bekleyen sürprizler neler? Yasaklar ve kısıtlamalar mı? Yoksa yeni zirveler ve kitlesel yaygınlık mı?

Nelerden Bahsedildi?

İsmail Hakkı Polat’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen yayında, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasından, kurumsal yatırımcılara kadar birçok konuda önemli bilgiler paylaşıldı. İlk etapta kısaca ABD seçimlerinden bahseden Erkan Öz, ABD’deki seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasının fiyat açısından Bitcoin’e negatif etki yapabileceğini dile getirdi. Öz yine de altın, gümüş ve Bitcoin için olumlu olabilecek sonuçlardan bahsetti ve şu ifadeleri kullandı:

“Joe Biden senatoyu alırsa, Kamala Harris’in de oyuyla demokratlar üstünlük sağlayacak. Eğer bu olursa 7 trilyon dolarlık devlet harcamaları yapılabilir.  Bu altın gümüş ve Bitcoin için olumlu olacak bir konu.”

Bitcoin’in COVID-19 aşısıyla alakalı olarak gelen pozitif haber akışından etkilenmediğini de belirten Öz, Bitcoin’in artık diğer piyasalardan ayrıştığını ve halving etkisi altında olduğu için bu tip haberlerden etkilenmediğini söyledi.

Bitcoin Arzı Vurgusu

Programın ilerleyen dakikalarında Bitcoin arzı ve yaşanabilecek kıtlık ihtimalinden bahsedildi. Bitcoin’in sınırlı arza sahip olmasının negatif bir durum gibi yansıtıldığını söyleyen Türün, ekonomi alanında uzmanlaşmış kişilerin dahi bu yanlışı düzeltmediklerine dikkat çekti. Yayında asıl kıtlığın Apple gibi büyük şirketlerin Bitcoin satın alarak onları soğuk cüzdanlara çekmesiyle yaşanacağı ifade edildi. Erkan Öz ise Bitcoin’in rezerv anlamında kullanılmasıyla beraber kıtlık yaşanabileceğini vurguladı. Öz, üçüncü Bitcoin devrinin, rezerv devri olacağını ifade etti ve şunları söyledi:

“İran tüm dünyada Bitcoin madenciliğinin %3’ünü yapıyor. Bitcoin’le dolar dışında bir sistemle ithalat yapacaklar. Fakat daha sonra anlayacaklar ki BTC sürekli değerleniyor. Bunu rezerv olarak bırakmak daha mantıklı. Bu yöntemi daha sonra bütün merkez bankaları takip edecek. Bitcoin’e ilk başta bilgisayarla ilgilenenler, daha sonra suç işleyenler, ardından 2017’de ortalama vatandaşlar, şimdi kurumsal yatırımcılar ilgi gösteriyor. Merkez bankaları içinse henüz yolun başındayız. Devletler işin içine girdiğinde yüksek hızlı artışlar göreceğiz. Bitcoin’in rezerv olarak kullanılması esas kıtlığı oluşturacak nokta.”

2021 Yılı Bitcoin İçin Ne Getirecek?

Yayının son bölümünde ise Bitcoin’in 2021 yılında neler yaşayabileceği hakkında konuşuldu. Erkan Öz, 2021 yılının Bitcoin için kurumsal yatırımcılar ve rezerv tutanlar açısından keşif yılı olacağımı dile getirdi. Cemil Şinasi Türün ise, Bitcoin’in tabana yayılmasının çok önemli olduğunu dile getirdi. Türün, şunları söyledi:

“Bitcoin’e hem kurumsal hem de bireysel talep, yükselişi beraberinde getiriyor. 2021, Bitcoin için sürpriz yükselişlerin yaşanacağı bir yıl olacak.”

İsmail H. Polat ise Bitcoin’deki bu yükselişin son ciddi yükseliş olacağını ve daha sonra fiyatın tıpkı altın gibi istikrarlı olacağını dile getirdi.

Erkan Öz ayrıca 2022’de Bitcoin için düşüş öngördüğünü ifade etti. Öz, şunları söyledi:

“Grafiğe baktığımız zaman her çıkıştan sonra Bitcoin’de büyük bir düşüş görünüyor. Bu normal akış. Bitcoin’in hızlı değerlenmesini istemiyorum. Bitcoin bu kadar hızlı giderse çok düşman kazanabilir. Bitcoin 1 milyon dolara vurabilir. Ben olmaz demiyorum. Bu sene bu kadar hızlı bu değere gelmesinin iyi olmayacağını ve bunu arzu etmediğimi söylüyorum.”

Ethereum Konuşuldu

Cemil Şinasi Türün, Ethereum hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Türün, şunları söyledi:

“Bugün itibariyle 0. fazını tamamladı. Bundan sonra ETH 2.0 çağı başladı diyebiliriz. ETH 2.0’ın daha çok yolu var. Alternatif coin vasıtası görecek.”

Türün ayrıca ekonominin %90’ının ticari kredi ile döndüğünü ifade ederek şunları söyledi:

“Bugün ticari krediyi karşılayan herhangi bir coin yok. Esas devrim ticari bir kredi olarak kullanılabilecek tokenlar ve coinler geldiği zaman olacak. Hali hazırda olanlar bile finansal sistemi sallıyor.”

Yayının tekrarını aşağıdaki link üzerinden izleyebilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala