bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,708.80 5.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,064.34 5.81%
bnb
BNB (BNB) $ 539.83 7.37%
solana
Solana (SOL) $ 133.62 12.56%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488597 5.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462313 5.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154408 6.12%

Paraguay Temsilciler Meclisi, Kripto Madenciliği Tasarısına Onay Verdi

paraguay temsilciler meclisi kripto madenciligi tasarisina onay verdiad

Kripto para birimleri hızla birçok ülkede konuşuşmaya başladı. Bunun yanında birçok kripto para birimleri ile ilgili olarak çalışmalarına hız vermiş durumda. CoinDesk‘in haberine göre; Paraguay’ın Temsilciler Meclisi, kripto madenciliğini ve ticaretini düzenleyen yasa tasarısına onay verdi.

Paraguay Temsilciler Meclisi’nden Kripto Madenciliği Tasarısına Onay

Paraguay Temsilciler Meclisi, 12’ye karşı 40 oyla kripto madenciliği ve ticaretini düzenleyen yasa tasarısını onayladı. Ülkenin Senatosu Aralık ayında zaten benzer bir yasayı geçirmişti. Söz konusu tasarı şimdi Temsilciler Meclisi’nin değişiklikleriyle meclise geri dönecek. 

paraguay temsilciler meclisi kripto madenciligi tasarisina onay verdifs

Senato değişiklikleri onayladıktan sonra, bekleyen yasa yürütme organına taşınacak ve bu yasa henüz imzalayıp veto edip etmeyeceğini belirtmedi.

Tasarıyı hazırlayanlardan birisi olan Carlos Rejela, mevzuatın uluslararası madencileri kilovat saat başına yaklaşık 5 sent ile Latin Amerika’daki en düşük elektrik fiyatlarından birine sahip olan Paraguay’a çekmeyi hedeflediğini söyledi. Son olarak eklemek gerekirse söz konusu olan tasarının yasalaşması durumunda, bireysel ve kurumsal madencilerin elektrik tüketimi için izin alması ve ardından lisans başvurusu yapması gerekecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala