bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,763.35 5.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,102.04 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 559.74 2.76%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 10.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49959 2.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461995 4.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151919 5.60%

Paraguay, Kripto Düzenleme Yasasını Reddetti

paraguay kripto duzenleme yasasini reddettisdf

Kripto para birimlerinin düzenlenme konusu her geçen gün daha çok gündeme gelmeye başladı. Konu ile ilgili çalışmalar devam ederken, bir haber de Paraguay’dan geldi. Paraguay’ın alt meclisi, ülkenin gelişen madencilik endüstrisine büyük bir darbe olarak kriptoyu düzenleyecek bir yasa tasarısını reddetti.

Paraguay’dan Kripto Düzenleme Yasasını Red

Güney Amerika ülkesi, dünyanın en büyüklerinden biri olan Itaipu barajı sayesinde dünyanın en ucuz enerji oranlarından bazılarına sahip olmakla övünüyor. 

Nispeten ucuz elektrik, ülkede Bitcoin madenleri kurmak için yerel ve uluslararası sermayeyi kendine çekti. Söz konusu tasarı kripto ve madenciliği düzenleyecek ve ilk olarak Temmuz ayında ülkenin senatosu tarafından kabul edildi Ancak cumhurbaşkanı önerilen yasayı Ağustos ayında veto ederek yasayı değişiklikler ve yeni bir tur oylama için yasama meclisine geri gönderdi. Dün, yasa tasarısı geçmesi gereken 41 oy yerine yalnızca 36 oy topladı.

paraguay kripto duzenleme yasasini reddettisff

Önerilen yasa tasarısı, ANDE’nin madenci tarifelerini ne kadar artırabileceğini yüzde 15’e çıkaracak, bu da şebeke operatörü ve hükümet için önemli bir anlaşmazlık noktası oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala