bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,169.66 3.76%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,039.79 3.44%
bnb
BNB (BNB) $ 530.67 6.03%
solana
Solana (SOL) $ 130.91 8.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.487945 1.75%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446771 4.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149532 3.07%

Paraguay Bitcoin Madencilik Yasası Tepki Çekti

paraguay bitcoin madencilik yasasi tepki cekti

Paraguay yaşanma meclisi geçtiğimiz ay ülkede kripto madenciliği ve ticaretini düzenleyen bir yasa tasarını onaylamıştı. Paraguay Elektrik Kurumu, Bitcoin ve kripto madencileri için daha yüksek oranlar ve madencilik mevzuatının kısmi vetosunu istiyor.

Paraguay’ın yeni Bitcoin Madencilik Yasası Eleştiriliyor

Paraguay Ulusal Elektrik İdaresi (ANDE), Başkan Mario Abdo’nun Ulusal Ekonomik Ekibine kripto madenciliği şirketlerine daha yüksek bir tarife talep eden bir karar taslağı sundu. Bununla birlikte, Paraguay Ulusal Elektrik İdaresi (ANDE) Başkanı Félix Sosa yerel bir radyo istasyonuna Abdo’dan kripto madenciliği ve ticaretini düzenleyen yasama meclisinin yakın zamanda kabul edilen yasasını kısmen veto etmesini isteyeceğini söyledi. Sosa’ya göre söz konusu olan, madencilere endüstriyel oranın sadece yüzde 15 üzerinde uygulanabilecek oranda bir üst sınırdır.

paraguay bitcoin madencilik yasasi tepki cekti 2

Sosa açıklamasında, “Bu noktada, elektrik güç kaynağının kurulumu için uygun olması için bir maliyet yapısına yanıt vermesi gerektiğine inanıyoruz.” ifadesini kullandı. Sosa, madencilik şirketlerinin tarifelerini ABD doları olarak peşin ödemelerini istediğini de ekledi. Sosa’ya göre, Alto Paraná bölgesinde, madencilik şirketlerinin yasadışı bağlantıları, yalnızca temmuz ayında 410.000 dolarlık kayba yol açarak, yılın ilk yedi ayında 2.2 milyon dolarlık zarara yol açtı. Son olarak Paraguay Ulusal Elektrik İdaresi’ne göre, bazı durumlarda kripto madencilik şirketleri gerçek enerji tüketimleri için karşılık gelen miktardan 80 ila 160 kat daha az ödüyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala