bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,767.96 2.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,560.57 1.54%
bnb
BNB (BNB) $ 581.93 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 187.53 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.627791 2.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649951 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.222936 19.23%

Pantera CEO’su Dan Morehead, Bitcoin’in (BTC) İyi Bir Fiyata Sahip Olduğunu Söylüyor

dane morehead

Kripto para yatırım şirketi Pantera Capital’in CEO’su Dan Morehead’e göre, Bitcoin (BTC) şu anda trendine göre ucuz durumda.

Morehead, lider kripto paranın 11 yıllık ömrü boyunca trendinden yalnızca %20,3 oranında önemli ölçüde saptığı için şu anda Bitcoin satın almak için en iyi zaman olduğunu savundu.

CEO, yıllık getirilerin Bitcoin’in aşırı değerli veya düşük değerli olduğunu göstermediğini savundu. Çünkü “yıllık getirisi asla geçmiş zirvelerde olduğu gibi tam anlamıyla grafikten çıkmadı”. Ayrıca Bitcoin’in bir sene içerisinde %300 civarında arttığını da sözlerine ekleyerek, geçtiğimiz sene yaşanan büyük miktarlardaki para basma işlemlerini göz önüne aldığımızda bunun çok normal olduğunu belirtti.

Morehad, geçen ay yaşanan kripto piyasası çöküşünün de üç haber sebebiyle gerçekleştiğini fade etti. Bunlardan bir tanesi Çin’in baskı haberleriydi. CEO ayrıca Çin baskıları sebebiyle satış yapan yatırımcıların önemli kazançları kaçırdığını da belirtti.

Kripto piyasası çöküşünün arkasındaki ikinci faktör, yatırımcıların yaklaşmakta olan vergi faturasına hazırlanmak için fonlarının bir kısmını tasfiye etmesi nedeniyle geleneksel olarak piyasaları etkileyen ABD Vergi Günü’ydü.

Üçüncü faktör, Elon Musk’ın kripto para birimiyle ilgili tweetleriydi. BTC’ye 1,5 milyar dolar yatırım yaptıktan sonra Tesla, çevresel kaygılar sebebiyle Bitcoin ile ödeme almayı bıraktığını açıkladı. Bu olaydan sonra şirketin elinde tüm Bitcoin’leri satacağı iddia edilmişti.

Bitcoin’in değeri bu üç faktörün ardından tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 64.000 dolar seviyesinden 30.000 dolar seviyesine kadar gerilemişti. Yazı kaleme alındığı sırada varlık 38.935 dolardan işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala