bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,365.44 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,971.86 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 534.18 0.55%
solana
Solana (SOL) $ 133.09 0.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.481779 2.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439432 1.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144994 1.51%

Panama Yasama Meclisi Komitesi Kripto Yasasını Onayladı

panama yasama meclisi komitesi kripto yasasini onayladi

Panama ekonomik işlerde geleceğe uyum sağlayabilmek adına önemli bir adım atıyor. Panama Yasama Meclisi Komitesi, kriptoyu düzenleyen yasa tasarını onayladı.

Panama Yasama Meclisi Komitesi’nden Önemli Adım

Sizlere de aktardığımız üzere Panama’da geçtiğimiz ay kripto para yasa tasarısını mecliste görüşmeye başlamıştı. Ülkede merakla beklenen yeni kripto para yasası tasarısı Panama Yasama Meclisi Komitesi tarafından onaylanmış durumda. Tasarının onaylanması için iki tur daha tartışılıp onaylanması gerekiyor.

panama yasama meclisi komitesi kripto yasasini onayladi 2

Panama Yasama Meclisi’nin ekonomik işler komitesi, Orta Amerika ülkesi olan Panama’da kripto para birimlerini düzenleyen bir yasa tasarısını onayladı. Kongre üyesi Gabriel Silva tasarı hakkında şu açıklamayı yaptı:

Panama’daki kripto varlıklarına yasal istikrar kazandırmayı hedefliyoruz. Ülkemizi kripto endüstrisinin daha fazla yatırımını çekmek ve daha fazla gelişmek için bu yasa düzenlemesi bizler için çok önemli. Yeni yasa tasarısı sayesinde uygulamaya girecek olan düzenlemelerle birlikte prosedürlerde şeffaflık ve verimlilik arttırılmış olacak.

Komisyonun onayını alan yeni yasa tasarısı, Meclise taşınmadan önce bir onaylanmaya daha ihtiyaç duyuyor. Meclis tarafından da onaylanması beklenen yasa tasarısının sonrasında Panama Devlet Başkanı Laurentino Cortizo’ya iletilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala