bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,241.21 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,071.60 0.57%
bnb
BNB (BNB) $ 559.49 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 145.51 4.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502213 0.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46887 4.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15277 2.64%

Panama, Kripto Para Mevzuatı Hakkında Karar Verecek

panama kripto para mevzuati hakkinda karar vereceksegdrgf

Kripto paralar ülkelerin de yakın takibi arasında. Kısa süre önce kripto para birimlerini destekleyen adımlar atan ülkeler arasında yer alan Panama da Parlamento tarafından onaylanan kripto yasası Panama başkanı tarafından veto edildi. Çıkan son haberlere göre; Panama Yüksek Mahkemesi, kripto mevzuatını uygulanamaz ilan edip etmeyeceğine veya değişikliklerle onaylayıp onaylamayacağına karar verecek.

Panama, Kripto Para Mevzuatı Ele Alıyor

Panama Yüksek Mahkemesi’nin yerel kripto endüstrisinin geleceğine karar vermesiyle yeni bir bölüme ulaştı. Panama Devlet Başkanı Laurentino Cortizo, Geçtiğimiz yıl kabul edilen kripto yasasını, sözde kripto yasa tasarısının anayasanın temel ilkelerini ihlal ettiğini ve uygulanamaz olduğunu iddia ederek incelenmek üzere yüksek mahkemeye gönderdi.

panama kripto para mevzuati hakkinda karar verecekerrt

Başkan Cortizo, yasa tasarısının haziran ayında yasayı kısmen veto etmesinin ardından yetersiz bir prosedürle onaylandığını da savundu. O sırada başkan, mali şeffaflığı artırmayı ve kara para aklamayı önlemeyi amaçlayan Mali Eylem Görev Gücü tarafından önerilen yeni düzenlemelere uymak için tasarının daha fazla çalışılması gerektiğini savundu.

Hatırlatmak gerekirse Panama Ulusal Meclisi ile hükümet arasındaki bir anlaşmazlık bu yasa tasarısı üzerinde odaklandı. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala