bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,763.35 5.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,102.04 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 559.74 2.76%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 10.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49959 2.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461995 4.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151919 5.60%

Pakistan’dan Düzenlenmiş Kripto Para Ticareti Talebi

pakistandan duzenlenmis kripto para ticareti talebi

Bildiğiniz üzere Çin gibi birçok ülke kripto para piyasasına olumlu bakmıyor. Bu ülkelerden biri olan Pakistan, geçtiğimiz Ocak ayında kripto para birimlerini ülkede yasaklamayı önermişti. Bu olumsuz gelişmelere rağmen kripto para birimleri ülkedeki popülerliğini sürdürmeye devam etti.

İstatistiklere göre Pakistan‘da, kripto para ticaretinde yüzde 15’lik bir vergi ile yılda en az 90 milyon dolar değerinde gelir elde edilebilir.

Pakistan’da Kripto Ticaretinin Vergilendirilmesi Talep Edildi

Pakistan’da kripto para piyasasındaki sektör yetkilileri, ülkenin kripto para ticaretinde yüzde 15’lik bir vergi ile yılda en az 90 milyon dolar yani yaklaşık 19 milyar Rs değerinde gelir elde edebileceğini aktararak bir öneride bulundu.

pakistandan duzenlenmis kripto para ticareti talebi

Pakistan kripto para borsası RAIN, ülkenin maliye bakanlığını kripto para birimlerine yüzde 15 vergi düzenlemeye ve uygulamaya çağırdı.

RAIN Financial Inc Ülke Genel Müdürü Zeeshan Ahmed konuyla ilgili şunları söyledi:

ABD ve Hindistan, kripto ticaretinden elde edilen kâr üzerinden yüzde 30’luk bir vergi ile milyarlarca dolar topluyor. Yüzde 15 vergi ile başlayabiliriz. SBP, PTA, FBR ve diğer tüm düzenleyicilerle sürekli temas halindeyiz ve onlara yardım etmeye hazır olacağız.

Zeeshan Ahmed, güvenlik için, kripto para işlemlerinin yasal olarak ele alınması gerektiğinin altını çizdi. Hükümetin gerekirse güvenliği sağlamak için daha fazla düzenlemeyi kabul etmeye hazır olacağını dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala