bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,282.22 3.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.43 2.34%
bnb
BNB (BNB) $ 608.09 0.20%
solana
Solana (SOL) $ 148.70 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530239 3.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477627 5.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152643 4.96%

Pakistan, Yapay Zeka Konusunda Kolları Sıvadı

pakistan yapay zekanin gelisimini destekliyorr

Yapay zeka son dönemin belki de üzerinde en çok konuşulan konularından biri oldu. Hal böyle olunca birçok üke ve şirkette bu alandaki çalışmalarını bir adım öteye taşımak için kolları sıvadı.

Pakistan, Yapay Zekanın Gelişimini Destekliyor

Pakistan’ın BT ve Telekom Bakanlığı, kripto para birimlerinin ülkede asla yasallaştırılmayacağını açıklamasından sonra, yapay zekanın (AI) büyümesini teşvik etmek için bir politika taslağı hazırladı. Pakistan, ulusal yapay zeka politikasıyla, diğer yatırımlar ve girişimlerin yanı sıra yapay zeka ve bağlantılı teknolojiler konusunda insan sermayesini geliştirerek bilgiye dayalı bir ekonomiye dönüşmeyi hedefliyor.

Politika çerçevesi, Pakistan’ın AI’yı kamu ve ulusal iyileştirme için entegre etme isteğini gösteriyor. Pakistan, 2023’ten 2028’e kadar değişen zaman çizelgeleriyle 15 hedef belirledi. Ülke, bu girişimleri desteklemek için BT ve Telekom Bakanlığı’nın yeterince kullanılmayan kaynak ve fonlarını kullanarak bir Ulusal Yapay Zeka Fonu kurmayı planlıyor.

Bunun yanında Pakistan’da AI için amaçlanan kullanım durumlarından bazıları arasında hava durumunu tahmin etme, tarım tedarik zinciri optimizasyonu ve sağlık hizmetleri dönüşümü sayılabiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala