bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,169.66 3.76%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,039.79 3.44%
bnb
BNB (BNB) $ 530.67 6.03%
solana
Solana (SOL) $ 130.91 8.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.487945 1.75%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446771 4.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149532 3.07%

Pakistan, CBDC Çalışmaları için Yeni Yasalar Çıkardı

pakistan cbdc calismalari icin yeni yasalar cikardidggg

Birçok ülke merkez bankası dijital para birimileri (CBDC) ile yakından ilgileniyor. Son olarak çıkan haberlere göre; Pakistan Devlet Bankası, önümüzdeki üç yıl içinde bir CBDC’nin zamanında yayınlanmasını sağlamak için Elektronik Para Kuruluşları dijital ödeme araçları sunan banka dışı kuruluşlar için yeni yasalar imzaladı.

Pakistan, CBDC Çalışmalarını Hızlandırmak için Harekete Geçti

Pakistan Devlet Bankası, CBDC çalışmaları için yeni adımlar atmaya başladı. Pakistan, 2025 yılına kadar şirket içi bir CBDC’nin başlatılmasını sağlamak için yeni düzenlemeler açıklayarak bu listeye katıldı.

pakistan cbdc calismalari icin yeni yasalar cikardidfg

Pakistan Devlet Bankası (SBP), önümüzdeki üç yıl içinde bir CBDC’nin zamanında yayınlanmasını sağlamak için Elektronik Para Kuruluşları (EMI’ler) dijital ödeme araçları sunan banka dışı kuruluşlar için yeni yasalar imzaladı.

Devlet bankası SBP, CBDC ihraçları için EMI’lere lisans verecek. Duyuru sırasında Maliye Bakanı Asad Umar, dijital ekonomiyi teşvik etmek için EMI’leri kullanmanın finans kurumlarını siber güvenlik tehditlerinden koruyacağını belirtti.

SBP Vali Yardımcısı Jameel Ahmad, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Bu dönüm noktası niteliğindeki düzenlemeler, SBP’nin finansal sistemimizin açıklığa, teknolojinin benimsenmesine ve sayısallaştırılmasına yönelik taahhüdünün bir kanıtıdır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala