bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,819.83 4.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,078.17 3.43%
bnb
BNB (BNB) $ 538.53 5.21%
solana
Solana (SOL) $ 132.49 10.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488694 3.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457045 4.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152401 4.29%

Özbekistan Kripto Şirketleri İçin Aylık Ücretler Sunuyor

ozbekistan kripto sirketleri icin aylik ucretler sunuyor

Son dönemde kripto para madenciliği konusunda destekleyici tavırlarıyla tanınan Özbekistan’dan kripto şirketleri için yeni düzenleme geldi. Yeni düzenlemeler kripto şirketleri için aylık ücretler getirdi.

Özbekistan’dan Kripto Şirketlerine Yeni Düzenleme

Özbekistan artık ülkedeki lisanslı kripto para şirketlerinin çoğunlukla devlet bütçesine gidecek aylık ücretler ödeme şartı getirdi. Ulusal Perspektif Projeler Ajansı, Maliye Bakanlığı ve Özbekistan Cumhuriyeti Devlet Vergi Komitesi tarafından belirlenen yeni kurallar hali hazırda yürütülüyor. Belgeye göre, bir firmanın her ay ne kadar ödenmesi gerektiği, sunduğu hizmetin türüne ve aylık ödemenin yapılacağı sırada kripto şirketleri için belirlenen temel rakama bağlı olacak.

ozbekistan kripto sirketleri icin aylik ucretler sunuyor 2

Rus kripto haber platformu Forklog’a göre, kripto borsaları için miktarın 120 milyon Özbekistan soum’u (11.000 dolar) olarak belirlemiş durumda. Belge ayrıca kripto para birimi mağazalarından, saklama hizmetlerinden, madencilik havuzlarından ve bireysel madencilerden gereken orantılı olarak daha küçük ödemeleri de ortaya koyuyor.

Orta Asya ülkesi yerel kripto endüstrini de çökertiyor. Nisan 2022’de yayınlanan bir kripto düzenleme çerçevesi, ülke faaliyet gösteren kripto borsalarını, emanetçilerini ve madencilik havuzlarını düzenleyicilere kayıt yaptırmak için zorunlu tuttu. Ağustos ayında ülke, yerel düzenlemelerin vatandaşların yabancı platformlarda kripto ticareti yapmasına izin vermediğini söyleyerek Binance, Huobi, FTX ve Bybit gibi kripto borsaları engellemek için harekete geçmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala