bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,351.85 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,569.54 0.17%
bnb
BNB (BNB) $ 610.60 3.81%
solana
Solana (SOL) $ 186.38 0.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617905 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645228 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216061 7.60%

Avrupa Dünyanın En Büyük Kripto Ekonomisine Sahip

ingiltere 2

Orta, Kuzey ve Batı Avrupa (CNWE), geçen yıl küresel faaliyetin yüzde 25‘ini temsil eden 1 trilyon doların üzerinde kripto para ticareti yaparak dünyanın en büyük kripto para ekonomisi konumuna gelmiş durumda.

CNWE’nin işlem hacmi tüm kripto para birimlerinde ve hizmet türlerinde artış göstermesinin yanında özellikle DeFi protokollerinde önemli ölçüde artış yaşadı. Bu yüzden CNWE şu anda dünya kripto para birimi ekonomisinde uluslararası bir merkez olarak kabul ediliyor. 

CNWE, en büyük kripto para ticaret merkezi olmakla birlikte, diğer bölgeler tarafından alınan tüm değerin en az yüzde 25’ini, Kuzey Amerika’ya ise yüzde 34 gibi büyük bir kısmını kapsıyor. 

Büyük kurumsal kripto para birimi işlem değeri, Temmuz 2020’de 1,4 milyar dolardan Haziran 2021’de 46,3 milyar dolara kadar yükseldi ve bu noktada tüm CNWE, bu faaliyetlerin yarısından fazlasını oluşturdu.

orta-kuzey-ve-bati-avrupa-dunyanin-en-buyuk-kripto-ekonomisine-sahip
Kaynak: Chainalysis

Orta, Kuzey ve Batı Avrupa Kripto Merkezi Oldu

Her ne kadar tüm verilerde büyük bir artış gözlemlense de bu artışın büyük bir kısmı DeFi üzerinden gerçekleşmiş durumda. Öyle ki veriler, son 12 ayda kurumsal boyuttaki büyük transferlerin çoğunluğunun DeFi platformlarına gittiğini gösteriyor. 

CNWE’nin geçen yıl için her ay işlem hacmine göre ilk beş hizmetine baktığımızda, DeFi’nin sahip olduğu büyük etkiyi görüyoruz.

Bu verileri ülkeler bazında karşılaştırdığımızda, sonuçlar hiç de şaşırtıcı olmayan bir şekilde ilerliyor. Birleşik Krallık, yüzde 49 ile DeFi protokollerine gönderilen değerden olmak üzere 170 milyar dolar ile geniş bir farkla lider konumda. Fransa, Almanya, Hollanda ve İsviçre ise ilk beşi tamamlıyor. DeFi’nin tüm faaliyetlerdeki payı, CNWE’deki tüm ülkelerde nispeten aynı, ancak tüm faaliyetlerin neredeyse yarısını oluşturan Arnavutluk gibi bazı aykırı ülkeler de görüyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala