bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,600.04 3.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,045.32 2.76%
bnb
BNB (BNB) $ 553.99 3.92%
solana
Solana (SOL) $ 141.48 6.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503079 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473347 8.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154947 7.27%

Orta Afrika Bankası’ndan Dijital Para Birimi Çıkışı

orta afrika bankasindan dijital para birimi cikisi

Kripto para birimleri dünya genelinde hızla yayınlaşmaya devam ederken, ülkelerin kriptoya olan ilgisi artıyor. Orta Afrika Bölgesel Bankası, ortak dijital para birimi çıkartmak için çağrıda bulundu.

Orta Afrika Bölgesel Bankası Dijital Para Birimi Çıkartmak İstiyor

Bankanın yönetim kurulu tarafından yapılan çağrıda, ödeme yapılarını çağdaşlaştırmak ve bölgesel finansal katılımı teşvik etmek adına, altı üye ülkesi için ortak bir dijital para biriminin oluşturulması teklif edildi. Kurul çağrıyı bu hafta Kamerun’un ekonomik başkenti Douala’da yapılan toplantı sonrasında bir e-posta ile yaptı.

orta afrika bankasindan dijital para birimi cikisi 2

Bazı Afrika ülkeleri kendi dijital para birimlerini çıkartmak için harekete geçmişti. Eğer ki bu çağrı olumlu karşılanırsa Kamerun, Gabon, Çad, Kongo Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ne hizmet veren Afrika Devletleri Bankası, dijital para birimini tanıtan ilk bölgesel banka olacak. Yapılan bu teklif Orta Afrika Cumhuriyeti’nin geçtiğimiz aylarda Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etme hamlesinin ardından geldi. Son olarak Orta Afrika Cumhuriyeti, Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etmesinin ardından Bitcoin’i rezerv olarak saklama fikrine de yeşil ışık yakmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala