bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,784.97 2.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.37 1.58%
bnb
BNB (BNB) $ 581.34 1.63%
solana
Solana (SOL) $ 187.28 1.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.626724 2.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651011 0.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.220049 19.40%

Orion Protocol’e Siber Saldırı

orion protocole siber saldiri

Kripto paralarda yaşanan yükseliş hacker’ları da harekete geçirdi. Merkeziyetsiz kripto para platformu Orion Protocol, siber saldırıya maruz kaldı. Hacker, Ethereum ve BNB akıllı sözleşmelerinde kilitli toplam 3 milyon dolarlık kripto varlığı ele geçirdi.

orion protocole siber saldiri2

Orion Protocol’den 3 Milyon Dolar Çalındı

Merkeziyetsiz kripto para platformu Orion Protocol‘e yapılan siber saldırı ile 3 milyon dolarlık varlık çalındı. Güvenlik firması PeckShield, siber saldırının yeniden giriş tekniği kullanılarak gerçekleştirildiğini bildirdi. Güvenlik açığının bir hata ya da yetersiz güvenlik önlemlerinden kaynaklanmış olabileceği ifade edildi. Siber saldırının ardından Orion Protocol ekibi, para işlemlerini geçici olarak askıya aldı. Orion Protocol CEO’su Alexey Koloskov, çalınan fonların şirkete ait olduğunu iddia ederek, kullanıcıların herhangi bir fon kaybetmediğini bildirdi. Koloskov, güvenlik açığının akıllı sözleşmelerde kullanılan üçüncü taraf yazılımlarından kaynaklanmış olabileceğini sözlerine ekledi.

2022 yılında kripto soygunları açısından en kötü yıl olarak kayıtlara geçmişti. Geçen yıl siber saldırganlar toplam 3,8 milyar dolarlık kripto para çalmıştı. Elliptic’in siber saldırıların çoğunluğunun merkeziyetsiz platformlara gerçekleştirildiğini belirtilmişti. Zincirler arası köprülerin ve merkeziyetsiz borsaların (DEX) siber suçlular için aradaki bariyerleri kaldırdığı ifade edilmişti. Araştırmaya göre siber suçlular 2020’den bu yana 4 milyar dolarlık yasa dışı geliri örtbas etmek için zincirler arası köprüleri, DEX’leri ve ‘token’ takaslarını kullanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala