bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,323.23 3.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.01 2.52%
bnb
BNB (BNB) $ 608.04 0.07%
solana
Solana (SOL) $ 147.81 4.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527981 3.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475559 5.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151707 5.46%

OpenSea’den Magic Eden’a Rakip: Launchpad Duyuruldu

OpenSeaden Magic Edena Rakip Launchpad Duyuruldu

NFT sektörünün en önemli isimlerinden biri olan OpenSea, her ne kadar 2021’in sonu ve 2022’nin başındaki ivmesine sahip olmasa da büyümesini sürdürüyor. NFT pazar yerlerindeki artış ve doğru orantılı olarak rekabeti de artırdı. Bu rekabette geriye düşmek istemeyen projeler ise yeni ürünlerini piyasaya sürüyorlar. Son olarak OpenSea de Solana launchpad NFT özelliğini duyurdu.

OpenSea'den Magic Eden'a Rakip: Launchpad Duyuruldu

OpenSea Solana NFT Launchpad Özelliğini Kullanıma Soktu

OpenSea bir dönem sık sık saldırıya uğrama ve NFT koleksiyonerlerinin yaşadığı mağduriyetlerle gündeme geliyordu. Ancak bu durum son dönemde değişti. Öyle ki yaptığı yeni ortaklıklar ve projeler ile konumunu ve gelişimini korumak isteyen OpenSea, son olarak Solana tabanlı NFT Launchpad özelliğini tanıttı.

Şirket her ne kadar kısa bir süre önce küçülmeye gideceğini açıklamış olsa da bu tür gelişmeler pazar yerinin gelişimi için önemli. Yapılan duyuruya göre Solana Launchpad ayrıca koleksiyoncuların deneyimini geliştirmeye da odaklanacak. OpenSea, içerik oluşturucuların tüm mint öncesi etkinliklerde gezinmelerine de yardımcı olacaklarını söyledi.

Diğer taraftan Launchpad’in başarısı ise sorgulanıyor. Öyle ki projenin ilk NFT’si olan Zoonies basımının başlamasından bu yana bir günden fazla zaman geçti ve proje henüz satılmadı. Bu yazı itibariyle, toplam 8.888 Solana NFT’sinin 5.000’den azı basıldı. Beyaz liste satışı Çarşamba günü saat 12.00 ET’de başladı ve halka açık satış 19:00 ET’de başlamıştı.

Şu anda, satılan bazı NFT‘ler , koleksiyondaki en ucuz ürünlerin 1,97 SOL (yaklaşık 86 dolar) kadar düşük listelendiği OpenSea’nin ikincil pazarında 2.5 SOL (109 dolar) genel nane fiyatının altında listeleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala