bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,161.07 3.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.45 1.50%
bnb
BNB (BNB) $ 584.25 2.28%
solana
Solana (SOL) $ 186.92 2.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621289 1.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.654218 2.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.218027 15.08%

OpenSea, Veri İhlali İle Karşı Karşıya

opensea veri ihlali ile karsi karsiyadfs

Son dönemde veri ihlalleri ile karşılaşır olduk. Son olarak NFT platformu OpenSea bir veri ihlali ile karşı karşıya. OpenSea, e-posta dağıtım satıcısı Customer io’nun bir çalışanı, OpenSea kullanıcıları ve bülten aboneler tarafından sağlanan e-posta adreslerini indirmek ve paylaşmak için çalışanlarının erişimini kötüye kullandığını açıkladı.

OpenSea’da Veri İhlali Yaşanıyor

Popüler NFT pazar yerineki bir personel, e-posta haber bültenlerini ve kampanyaları yönetmek için bir platform olan Customer.io’nun bir çalışanının OpenSea müşterilerinin e-postalarının listesini bir dış tarafa sızdırdı.

OpenSea konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

E-posta Customer.io bir çalışanı, yetkisiz bir harici tarafla e-posta adreslerini indirmek ve paylaşmak için çalışanlarının erişimini kötüye kullandı. Kullanıcılar veya haber bülteni aboneleri tarafından OpenSea’ye sağlanan e-posta adresleri etkilendi.

Bunun yanında e-posta bülteni yönetim platformları ve Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) yazılımı, bu verilerin sızıntıları yüksek sıklıkta olmaya devam ettiği için kripto firmaları için zayıf bir nokta gibi görünüyor.

Son olarak Mart ayında, Customer.io’ya benzer bir platform olan Hubspot saldırıya uğradı ve BlockFi, Swan Bitcoin, NYDIG ve Circle’ı etkilediğini hatırlatalım.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala