bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,784.97 2.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.37 1.58%
bnb
BNB (BNB) $ 581.34 1.63%
solana
Solana (SOL) $ 187.28 1.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.626724 2.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651011 0.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.220049 19.40%

OpenSea Üzerinde 100.000 Dolarlık Hata

OpenSea

OpenSea pazar kodundaki bir hata ile en az 42 NFT koleksiyonunun yanlışlıkla yakılmasına veya imha edilmesine neden olduğu bildirildi. Sorunun, Ethereum cüzdanlarına işaret eden, okunması kolay alan adları gibi ENS adlarının kullanımına bağlı olduğu bildiriliyor.

OpenSea, şu anda NFT satın almak için en çok kullanılan platformlardan birisi konumunda ve yalnızca Ağustos ayında 3.4 milyar dolarlık işlem hacmini aşarak bunu kanıtlıyor. Ancak, platformun kendisinde bir şeyler ters gittiği anlaşıldı. Bazı OpenSea kullanıcılarının dün keşfettiği üzere hata, kripto koleksiyoncularının sahipleri için ciddi sonuçlar doğurabilir. Öyle ki şu anda yaklaşık 100.000 dolarlık NFT yok olmuş durumda.

Ethereum cüzdan adresleri için kolayca okunabilen adlar sağlayan bir arama hizmeti olan Ethereum Name Service’in (ENS) baş geliştiricisi Nick Johnson, Salı günü “OpenSea’nin transfer sayfasında son 24 saatte ortaya çıkan bir hatanın, bazı NFT’leri yanlışlıkla yakdığını” tweetledi. Kullanıcıların bir ENS adı kullanarak bir Ethereum cüzdanına aktarmaya çalıştığı NFT’ler üzerine oluşan hata hemen dikkat çekti.

Johnson’ın kendisi de hata nedeniyle bir NFT kaybetti, ancak yalnız değil: açıkladığı verilere göre koleksiyoncular en az 42 NFT kaybetmiş durumda. Her bir koleksiyon için taban fiyatına (veya satış için listelenen en ucuz NFT’ye) ilişkin bir tahmin, minimum 28,44 ETH değerinde NFT’nin kaybolduğunu veya bu yazı itibariyle 99,500 dolardan fazla değerde olduğunu gösteriyor.

Johnson başlangıçta, hatayı düzelttiğini söylediği OpenSea ile hata konusunda konuştuktan sonra, hatanın “ilk ve görünüşe göre tek kurbanı” olduğunu tweetledi. Ancak daha sonra, çeşitli koleksiyonculardan en az 42 NFT’nin bu hatadan etkilendiğini ve aynı şekilde etkili bir şekilde yok edildiğini ortaya çıktı.

OpenSea ise henüz konuyla alakalı bir açıklama yapmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala