bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,796.97 3.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,555.00 1.53%
bnb
BNB (BNB) $ 582.11 2.05%
solana
Solana (SOL) $ 185.36 1.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.632109 2.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651691 2.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219329 18.36%

OpenSea Sadece Ethereum’un PoS Zincirini Destekleyecek

OpenSea Sadece Ethereumun PoS Zincirini Destekleyecek

Ethereum Blockchain ağı için oldukça kritik bir sürece girmiş bulunuyoruz. Yakın zamanda gerçekleşmesi beklenen Merge ile birlikte ilk adımı atılacak olan Ethereum 2.0 (Proof of Stake’e geçiş) için birçok şirket şimdiden hazırlıklarını yapmaya başladı. Son olarak NFT pazar yeri OpenSea, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada sadece Proof of Stake Ethereum zincirini desteklemekte kararlı olduklarını belirtti.

OpenSea Sadece Ethereumun PoS Zincirini Destekleyecek

OpenSea Ethereum PoS Zincirini Destekleyecek

NFT’ler söz konusu olduğunda akla ilk gelen Blockchain ağlarından olan Ethereum, özellikle gas ücretleri söz konusu olduğunda verimsizliği ile sık sık gündeme geliyor. Bu noktada işlem ücretlerinin yüksek olması ve Proof of Work konsensüs mekanizmasının verimsizliği sebebiyle eleştirilen Ethereum, 2.0 olarak adlandırılan Proof of Stake geçişi için kolları sıvadı.

PoS’dan en çok faydalanacak olan OpenSea‘nin de PoS’u destekleyecek olması oldukça doğal. Bu konuda sorunsuz bir geçiş sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten OpenSea, sorunları öngöremeseler de bunun bir ilk olduğu için heyecanlı olduklarını belirtti.

Bir diğer nokta ise şüphesiz Ethereum’un forkları. Öyle ki bir kesim kullanıcılar Ethereum’un PoW’da kalması konusunda ısrarcı ve Ethereum Classic’te yaşanan bölünme muhtemelen ETHPoW ile de yaşanacak. Hâlihazırda birçok borsa ETHPoW için destek eklediklerini açıkladılar. Ek olarak Antpool örneğinde olduğu gibi bazı projeler ise PoS’u tamamen kabul etmeyerek PoW’dan çalışmalarına devam edeceklerini açıkladılar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala