bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,699.87 0.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,232.50 1.12%
bnb
BNB (BNB) $ 609.77 2.10%
solana
Solana (SOL) $ 158.24 2.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.551408 0.72%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.50643 1.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161563 0.84%

OpenSea NFT İşlem Hacmi Yüzde 70’in Üzerinde Düştü

opensea 1

NFT piyasası her ne kadar geniş kitlelerce popüler hale gelse de başta OpenSea olmak üzere birçok NFT pazarında trafiğin zayıfladığı görülüyor. Öyle ki her geçen gün, önde gelen NFT pazarındaki faaliyetler azalırken GAS ücretleri yukarı yönlü hareket ediyor.

NFT pazar hacminin yaklaşık yüzde 98’ini domine eden OpenSea, 29 Ağustos’ta 322 milyon doların üzerinde işlem gerçekleştirdi. Plaftorm’un 2020 yılında toplam için 20 milyon dolarlık bir işlem gerçekleştirdiği düşünüldüğünde durum başlığımız ile çelişiyor gibi gözükebilir, fakat durum öyle değil.

Ağustos ayındaki dikkat çeken zirveleriyle karşılaştırıldığında, OpenSea’deki ticaret hacmi keskin bir şekilde düşüş gösteriyor.

Platform 7 Eylül’de 100 milyon doların işlem görürken 8 Eylül’de günlük hacim yaklaşık 84 milyon dolara düştü. Dün, günlük hacim Ağustos zirvesine göre yüzde 70 ve bir önceki güne göre yüzde 16 düştü.

Diğer bir değişle lider NFT platformu Ağustos zirvelerinde yaklaşık 80.000 işlem gerçekleştirirken bugün bu rakam 56.000’in biraz üzerine seyrediyor.

Etherum Pending 1
Kaynak: Etherscan

NFT Genel Kabulünü Arttırırken İşlemler Düşüyor

Elbette bu düşüşün belli başlı olası sebepleri mevcut. Bunlardan şüphesiz birincisi Ethereum ağının çılgın seviyelere ulaşan GAS ücretleri. Ağustos ayında, OpenSea ilk kez 3 milyar doların üzerinde işlem gerçekleştirdi ve bunun çoğu CryptoPunks ve Bored Ape Yacht Club gibi projelerden geldi. Bu ve benzeri projelerin getirdiği işlemler ise Ethereum Pool’a yüksek bekleme sıraları ve ücretleri olarak yansıdı.

Diğer taraftan artan popülaritenin hatırı sayılır bir kısmı, CryptoPunks gibi milyonlarca dolarlık NFT’ler ve dev kredi kartı şirketi Visa’nın bir Punk NFT alması gibi adımlar ile gerçekleşti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala