bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,993.15 0.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.71 0.45%
bnb
BNB (BNB) $ 559.23 1.63%
solana
Solana (SOL) $ 143.17 2.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504053 0.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469035 2.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152147 0.74%

OpenSea, Hatalı NFT Satışları için Geri Ödeme Yapıyor

opensea hatali nft satislari icin geri odeme yapiyor

Kısa bir süre önce popüler NFT platformu OpenSea, bir front-hand güvenlik açığı nedeniyle NFT‘lerin piyasa fiyatlarının çok altında satılmasına sebep olmuştu. Bunun üzerine harekete geçen OpenSea ekibi, açıktan etkilenerek NFT’lerini kaybeden kullanıcılara geri ödeme yapıyor.

opensea hatali nft satislari icin geri odeme yapiyor

OpenSea Ucuza Satılan NFT’ler için Geri Ödeme Yapıyor

Tballer adlı Twitter kullanıcısı, NFT platformundaki bir kullanıcı arayüzü sorunu nedeniyle, Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT’sinin OpenSea’de piyasa fiyatının yaklaşık yüzde 99 altında satıldığını fark etti. NFT’yi ele geçiren alıcı daha sonra onu hemen yaklaşık 200.000 dolara yeniden sattı ve bir saat içinde 198.000 dolar kâr elde etti.

Her ne kadar bu sorun yeni olmasa da, bu hafta büyük bir şekilde yeniden ortaya çıktı. Öyle ki Blockchain analitik firması Elliptic, Pazartesi günü piyasa değerinden çok daha düşük bir fiyata 1 milyon doların üzerinde sekizden fazla NFT satışı tespit etti.

Bu NFT’ler çoğunlukla BAYC, Mutant Ape Yacht Club, Cool Cats ve CyberKongz gibi popüler koleksiyonlardandı. Blockchain güvenlik firması PeckShield’e göre ise bir saldırgan, açık nedeniyle NFT’leri piyasa değerinin altında satın alarak 332 Ethereum (ETH) (800.000 doların üzerinde) kazandı.

Yaşanan olay hakkında konuşan bir OpenSea sözcüsü ise şirketin kafa karıştırıcı kullanıcı arayüzü”sorunu nedeniyle NFT’lerinin piyasa değerinin altında satıldığını gören kullanıcılara aktif olarak ulaşıp zararlarının tazmin edildiğini açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala