bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,796.97 3.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,555.00 1.53%
bnb
BNB (BNB) $ 582.11 2.05%
solana
Solana (SOL) $ 185.36 1.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.632109 2.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651691 2.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219329 18.36%

Open AI CEO’su Altman: SVB’nin İflası Yapay Zekanın Ön İzlemesi

Open AIin CEOsu Altman SVBnin Iflasi Yapay Zekanin Onizlemesi.jpg

Son dönemlerin en fazla dikkat çeken şirketi Open AI CEO’su Sam Altman, Silicon Valley Bank’ın iflasını değerlendirdi. Altman, yetkililerin eksiklikleri fark edemediğini belirterek yapay zekaya dikkat çekti. Altman, SVB’nin iflasının yapay zekanın ön izlemesi olduğunu söyledi.

Open AIin CEOsu Altman SVBnin Iflasi Yapay Zekanin Onizlemesi2

Open AI CEO’su Altman’dan SVB Yorumu

Yapay zeka platformu ChatGPT‘nin arkasındaki şirket Open AI’ın CEO’su Sam Altman, Silicon Valley Bank’ın iflasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altam’a göre, bankanın iflasının liderlerin ve düzenleyicilerin dünyadaki değişimin hızını anlamadaki kritik rolünü ortaya çıkardığını ifade etti. Altam, SVB’nin düşüşüne yol açan faktörlerin 2008 mali krizinde olmadığına dikkat çekti.

Lex Fridman’ın podcast programına katılan Altam, yetkili makamların önemli değişiklikleri fark etmede eksiklikleri olduğunu söyledi. Yetkililerin hazırlık konusunda endişe uyandırdığını vurgulayan Altam, olayın yapay zekanın getireceği değişikliklerin küçük bir ön izlemesi olduğuna dikkat çekti. Altam, liderlerin ve düzenleyicilerin teknolojik gelişmeler ve toplum üzerindeki etkileri hakkında bilgi sahibi olmaları gerektiğini söyledi.

Diğer yandan Open AI’in ChatGPT‘sine yönelik endişeler artıyor. Teknoloji dünyasının önde gelen isimleri de yapay zeka ile ilgili Elon Musk ile Steve Wozniak’ın da aralarında bulunduğu 1.000’e yakın yapay zeka robotlarının geliştirilmesine 6 ay için ara verilmesini talep etti. Yapay Zeka ve Dijital Politika Merkezi ise güçlü yapay zeka sistemlerinin tüketicilere sunulmasını durdurmak amacıyla şikayette bulunmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala