bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,897.00 3.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,575.40 2.49%
bnb
BNB (BNB) $ 582.68 2.46%
solana
Solana (SOL) $ 186.66 2.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628091 2.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652253 1.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.223934 22.51%

Ooki DAO İçin Temerrüt Çağrısı

ooki dao icin temerrut cagrisi

Kripto para dünyasının yakından takip ettiği Ooki DAO davasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. ABD’li düzenleyici kuruluş CFTC, devam eden davada Ooki DAO’nun emtia yasalarını ihlal ettiği iddia ederek, mahkemeye çağrı yaptı. Söz konusu davanın regülatörlerin, DAO’lara olan yaklaşımı açısından önemli bir olduğu belirtiliyor.

Kripto para endüstrisindeki avukatlar ve şirketler, herhangi bir DAO’ya bir şahıs gibi dava açılamayacağını savunuyor. Daha önce CTFC, merkezi olmayan özerk kuruluşun tamamına dava açmaya çalıştığı için ‘yeni bir emsal’ suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı.

ooki dao icin temerrut cagrisi2

CTFC’den Ooki DAO Davasında Yeni Hamle

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), Ooki DAO‘nun davaya yanıt vermemesi nedeniyle harekete geçti. Kuruluş, federal bir yargıçtan merkezi olmayan özerk bir kuruluşun (DAO) devam eden bir davaya yanıt vermemesi nedeniyle emtia yasalarını ihlal ettiğine yönelik karar vermesini istedi. Kuruluş, mahkemeden Ooki DAO aleyhine yanıt vermesini talep etti. Ooki DAO’nun yanıt vermesi için son tarihin 10 Ocak olduğu belirtildi.

Ooki DAO’ya izinsiz bir şekilde vadeli kripto işlemleri için ürünler sunduğu gerekçesiyle dava açılmıştı. Daha sonra Ooki DAO’nun selefi olarak görülen bZeroX adlı şirketin kurucuları Tom Bean ve Kyle Kistner davaya dahil edilmişti. Ancak mahkeme iki ismin merkezi olmayan özerk kuruluşa artık bağlı olmadığına karar vermişti. Aynı zamanda kripto savunucularının davaya müdahil olmasına karar verilmişti.

Hukukta temerrüt kanunun gerektirdiği bir şeyi yapmamak veya sözleşmeden doğan bir yükümlülüğe uymamak olduğu ifade ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala