bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,993.15 0.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.71 0.45%
bnb
BNB (BNB) $ 559.23 1.63%
solana
Solana (SOL) $ 143.17 2.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504053 0.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469035 2.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152147 0.74%

Ontario Düzenleyicisi Tüketicileri Koruma Uyarısı Yaptı

ontario duzenleyicisi tuketicileri koruma uyarisi yapti

Kanada düzenleyici kurumu, kripto para düzenlemelerini sıklaştırmış durumda. Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu (OSC), en son yatırımcı uyarısında eyalette faaliyet göstermek için kayıtsız olarak birden fazla kripto borsasını çağırdı.

Kanada Düzenleyicisi Kripto Düzenleme Konusunda Çağrıda Bulundu

Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu (OSC), Kanada eyaletinde anlaşma yapmak için kayıtlı olmayan şirketleri çağıran bir tüketici uyarısına bir dizi kripto firmasını da dahil etti. Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu’nun yatırımcı uyarısı, olası zararları veya yasa dışı faaliyetleri kapsıyor. Komisyon, yatırımcıları riske atabilecek şirketler ve bireyler için bir “uyarı listesi” tutuyor. Yapılan son bildirimde KuCoin, PhenoFX, Crestwiftrade.com ve FT-BTC Trade, yargı bölgelerinde kayıtlı olmayan firmalar olarak listelendi. Listeyi oluşturan kripto firmaları, döviz komisyoncuları veya diğer komisyoncu – satıcıları olduğunu iddia eden diğer firmalar arasında yer aldı. Söz konusu bu firmalardan bazılarının dolandırıcılık iddialarıyla karşı karşıya olduğu da belirtilenler arasında.

ontario duzenleyicisi tuketicileri koruma uyarisi yapti 2

Haziran 2022’de Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu, Kucoin’in Ontario’da faaliyet göstermesini yasakladığını açıklamıştı. Yapılan bu açıklama, 2021’de Kanada menkul kıymetler düzenleyicilerinin dijital varlıkların menkul kıymet olup olmadığına bakılmaksızın saklama borsalarını menkul kıymet borsaları olarak ele alma kararının ardından kripto borsalarına yönelik daha geniş bir baskının bir parçası olarak gelmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala