bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,419.26 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.95 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 613.09 2.09%
solana
Solana (SOL) $ 148.49 2.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526503 1.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47253 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152059 0.97%

OneCoin İşbirlikçisi Frank Schneider Dava Edildi

onecoin isbirlikcisi frank schneider dava edildi

Sözde kripto şirketi OneCoin davasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. OneCoin’in 4 milyar dolarlık saadet zincirine katılan ve işbirlikçi olarak suçlanan Frank Schneider, kara para aklama iddialarıyla karşı karşıya.

Frank Schneider İçin İddianame Hazırlandı

2014 yılında Bulgaristan’da piyasaya sürülen OneCoin, yatırımcılara token’in gerçekte Blockchain ağında bulunmadığı halde, çıkarılabileceğini ve gerçek bir değere sahip olduğunu söyleyerek sahtekarlıklarla kendisini bir kripto para birimi olarak markalaştırdı.

Cryptoqueen olarak tanınan OneCoin kurucu Ruja Ignatova, geçen yaz FBI’ın En Çok Aranan On Kişi listesine girmişti. Yakın zamanda yürütülen bir soruşturmaya göre yüksek yerlerden tanıdığı olduğu iddia edilen Ignatova hala kayıp durumunda.

onecoin isbirlikcisi frank schneider dava edildi 2

İstihbarat şirketi, OneCoin için çalışan bir Lüksemburg vatandaşı olan Schneider, 2021’de Fransa’da tutuklandı ve ABD’ye iade edilmek için çaba gösteriyor. Ağustos ayında Frank Schneider, benzer suçlamalarla karşı karşıya olan Birleşik Krallık vatandaşı Christopher Hamilton, kendi ülkesinde ABD’ye iade edilmekten kaçınma talebini kaybederken, yine Birleşik Krallık vatandaşı olan Robert McDonald insan hakları gerekçesiyle iade edilmekten kaçınmayı başardı.

Son olarak OneCoin’in, arkasındaki avukat Mark Scott, ABD’de 2019 yılında saadet zinciri için 400 milyon dolar aklamaktan suçlu bulunmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala