bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,717.88 1.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,284.83 3.31%
bnb
BNB (BNB) $ 612.91 1.35%
solana
Solana (SOL) $ 159.24 3.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545003 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.497893 3.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162591 2.89%

OKB Coin Nedir?

okb coin nedir

Kripto para borsası OKX, Çin merkezli OKCoin‘inin Avrupa’daki iştiraki ve OKB coin de onun yerel token’i.

  • Kripto para dünyasında borsalar kritik bir role sahip. Zira birçok kişi, kripto paralara borsalar aracılığıyla yatırım yapıyor.
  • Son yıllarda merkezsiz borsaların (DEX’ler) sayısında bir artış olsa da hakimiyet hala geleneksel borsaların elinde. Merkezi borsalar arasında en popülerlerden biri de Malta merkezli OKX borsası.

OKB, OKX’in kendi adını taşıyan bir blockchain ağı üzerinde çalışıyor. OKB sahipleri, OKX’in “Earn” programına katılarak pasif gelir elde edebiliyor. OKB aynı zamanda ağdaki işlem ücretlerini ödemek için de kullanılıyor ve OKB sahipleri coin’lerini stake edebiliyor ve sisteme yönelik teklifler üzerinde oy kullanma hakkına sahip olabiliyor.

Star Xu okx founder
OKB kurucusu Star Xu. Kaynak: Arşiv

OKB sahipleri OKEx’te yaptıkları işlemlerde komisyon idirmi kazanıyor. Öyle ki bazı OKB sahipleri %40’a varan oranlarda tasarruf edebiliyor. OKB sahibi kişiler aynı zamanda yeni kripto para projelerinden oluşan Jumpstart havuzuna da yatırım yapabiliyor.

Her ne kadar OKB hakkında OKX websitesinde kısa bir açıklama bulunsa da OKB’nin hala bir whitepaper’ı bulunmuyor. Bu da yatırımcılar tarafından endişe verici bir gelişme olarak yorumlanıyor.

OKB, OKX’in 2013 yılında çıkan Çin OKCoin platformunun Malta şubesi olarak faaliyete geçmesinden iki yıl sonra, 2019’da piyasaya sürüldü. OKX’in arkasındaki kişiler OKCoin‘i başlatan kişiler, aynı kişiler.

OKCoin ve OKX, Jay Hao ve Mingxing Star Xu tarafından kuruldu.

Hao OKEx’in CEO’su olarak görev yaparken, Xu OK Group’un CEO’su olarak görev yapıyor.

OKB fiyat tahminleri

Şimdi de 14 Aralık 2022 itibariyle yapılan OKB fiyat tahminlerinden bazılarına bir göz atalım:

İlk olarak, CoinCodex kısa vadeli OKB fiyat tahmininde nispeten iyimserdi ve OKB’nin 19 Aralık’ta 26,53 dolara ve 13 Ocak 2023’te 30,03 dolara ulaşabileceğini öne sürüyor.

DigitalCoinPrice’ın OKB coin fiyat tahminine göre kripto bu yıl 27,98 dolar, gelecek yıl 56,95 dolar ve ondan sonraki yıl 80,79 dolar değerinde olabilir. DigitalCoinPrice, 2025 yılına kadar OKB’nin 100,21 dolar değerinde olabileceğini öngörüyor.

Son olarak Wallet Investor’ın fiyat tahminlerine bakalım. Wallet Investor, OKB’nin değerinin büyük bir kısmını kaybederek önümüzdeki 12 ay içerisinde 16.93 dolara gerileyeceğini öngörüyor.

Jay Hao okx kurucusu
OKB kurucusu Jay Hao. Kaynak: Arşiv

Kripto para birimlerinin son derece volatil varlıklar olduğunu, kripto para birimlerinin fiyatının saatler içerisinde beklenmedik şekilde değişebileceğini unutmayın. Bu nedenle analistler ve algoritma tabanlı tahminler de fiyat tahminlerinde yanılabilir.

Kripto para birimlerine yatırım yapmak istiyorsanız öncesinde araştırma yapmanızı öneriyoruz. Yatırım kararı vermeden önce en son piyasa trendlerine, haberlere, teknik ve temel analizlere ve uzman görüşlerine bakın. Geçmiş performansın gelecekteki getirilerin garantisi olmadığını unutmayın. Kaybetmeyi göze alamayacağınız parayla asla işlem yapmayın.

OKB coin kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 OKB Coin 1.811,67 TL‘den işlem görüyor. OKB fiyatı son 24 saat içerisinde 0.62% değişim gösterdi. OKB token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 8,003,963 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 3,337,598,951 dolar seviyesinde.

OKB coin kaç dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 OKB token $ 55.66 dolardan işlem görüyor. 2023 yılının Ocak ayı itibariyle OKB token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 44.50 dolarla kaydetti. Bununla birlikte OKB token yılın en düşük seviyesini ise 0,580608 dolarla belirledi.

OKB coin grafiği

Anlık olarak güncellenen OKB coin grafiği üzerinden canlı verileri takip edebilirsiniz. İşte OKB coin’in son 24 saatte kaydettiği en yüksek ve en düşük fiyat seviyeleri.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala