bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,269.22 3.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,158.49 3.06%
bnb
BNB (BNB) $ 606.96 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 147.39 6.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526473 3.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476651 6.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151336 6.43%

Ödeme Şirketlerinin Yüzde 97’si Kriptonun Gücüne İnanıyor

odeme sirketlerinin yuzde 97si kriptonun gucune inaniyordfdvfg

Ripple tarafından düzenlenen bir ankete göre, düzenleyici netliğin olmaması kripto özellikli ödemelerin benimsenmesinin önündeki en büyük engel. Ripple tarafından düzenlenen ankete göre, küresel ödeme sektörü kripto para birimleri ve blockchain teknolojisinin daha hızlı ve daha ucuz işlemlere olanak sağlama potansiyeli konusunda iyimser. 

Kripto Benimsenmesi Artıyor

Blockchain tabanlı dijital ödeme ağı Ripple ve Faster Payments Council (FPC) ödeme organizasyonu, 2 Mart’ta kripto destekli ödemelerin durumuna ilişkin bir rapor yayımladı. 

Paranın Hareket Etme Şeklini Dönüştürmek” başlıklı rapor, 45 ülkedeki analistler ve CEO’lar gibi 950’den fazla FPC abonesine gönderildi. Gerçekleştirilen bu anket, küresel kripto ödeme trendleri hakkında bilgi veriyor. Ankete katılan toplam 281 katılımcı, blockchain ödemelerinin kullanım alanları ve faydaları, dijital varlık sahipliği ve kullanım engelleri gibi konulardan 25 farklı soruya yanıt verdi. 

odeme sirketlerinin yuzde 97si kriptonun gucune inaniyordfdvfg 1

Anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 97’si kripto para birimi ve blockchain teknolojisinin önümüzdeki üç yıl içinde daha hızlı ödemelerin yapılmasını sağlamada önemli bir role sahip olacağına inanıyor. Ankete katılan ödeme yöneticilerinin yüzde 50’sinden fazlası ise çoğu yatırımcının bir ila üç yıl içinde kripto ödemelerini kabul edeceğine inanıyor. 

Orta Doğu ve Afrika’dan ankete katılanlar yüzde 27’si, 2024 yılında yatırımcıların çoğunun kripto dostu olacağına inanıyor. Ripple ve FPC’ye göre, katılımcılardaki bu iyimserlik, mobil ödemeler ve merkez bankası dijital para birimleri gibi kripto özellikli çözümlerden kaynaklanıyor olabilir. 

Rapora göre, katılımcıların yüzde 52’si ödemeler için kripto kullanımını düşünmesine rağmen, anket sırasında bunların sadece yüzde 17’si kripto destekli ödemeleri benimsiyordu. 

Yayımlanan rapor sonuçlarına göre, katılımcıların ödemeler için kripto teknolojilerini henüz benimsememelerinin en büyük nedenleri mevzuat netliği ve sınırlı benimseme oldu. Katılımcıların yaklaşık yüzde 90’ı kripto ödemelerinin önündeki ana engel olarak mevzuat belirsizliğini gösterirken, görüşülen kişilerin yüzde 45’i sınırlı sektör kabulüne atıfta bulundu. 

2022 yılında, finansal veri platformu Pymnts ve kripto ödeme firması Bitpay, yıllık geliri 1 milyar dolan olan işletmeler için katılımcıların çoğunluğunun yeni müşteriler bulmak ve kazanmak için kripto ödemelerini benimsediğini öne süren bir anket yayınlamıştı. 

Ripple tarafından hazırlanan son rapor, kripto ile ilgili teknolojilerin küresel finans sisteminin önemli bir parçası olma potansiyelini bir kez daha teyit ediyor. Zogby Analytics ve Casper Labs tarafından yapılan başka bir ankete göre, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Çin’deki işletmelerin yüzde 90’ı 2023’ün başından itibaren blockchain teknolojisini deniyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala