bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,410.87 1.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.77 0.19%
bnb
BNB (BNB) $ 590.81 2.84%
solana
Solana (SOL) $ 187.29 0.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62143 0.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64867 0.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.200033 8.81%

Paylaş

Ödeme Devi Visa’dan Stablecoin Hamlesi

odeme devi visadan stablecoin hamlesi

Blockchain tabanlı teknolojiler dev şirketler tarafından yakından takip ediliyor. Ödeme devi Visa, Blockchain tabanlı teknolojilere uyum sağlamak için uzun bir süredir çeşitli çalışmalar yürütüyordu. Visa, 2023 planlarına stablecoin’leri de dahil etti.

Visa, Stablecoin Yerleşimine Odaklanacak

Dünyanın en büyük ödeme şirketlerinden birisi olan Visa, kripto alanında çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Visa’nın kripto bölümü başkanı Cuy Sheffield, şirketin 2023 planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

odeme devi visadan stablecoin hamlesi 2

Cuy Sheffield’in açıklamasına göre Visa, müşterilerin platformunda dijital varlıkları fiat para birimlerine dönüştürmesine imkân sağlayacak olan yeni bir sistem üzerinde çalışıyor. Cuy Sheffield açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Ethereum’dan başlayarak USDC’de ödeme yapıp, USDC’deki ihraççılardan takas ödemelerini fiilen nasıl kabul edebileceğimiz konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalar yüksek değerli uzlaşma ödemelerini temsil ediyor.

Visa yöneticisi Cuy Sheffield, dijital varlıklar ve fiat para birimleri ile küresel uzlaşmanın Visa’nın üzerinde durduğu konulardan birisi olduğunu belirtti. Visa, bu noktada, parayı daha hızlı hareket ettirmek amacıyla Blockchain teknolojisini mevcut ödeme kanallarına nasıl entegre edebileceğini araştırıyor. Visa söz konusu alandaki çalışmalar için önemli şirketlerle ve organizasyonlarla ortaklık kuruyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala