bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,528.29 5.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,084.06 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 554.99 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 143.55 10.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.495614 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455892 3.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1522 6.33%

Ödeme Devi Visa’dan Ethereum Hamlesi

odeme devi visadan ethereum hamlesi

Son dönemde büyük ödeme şirketleri Blockchain teknolojilerini yakından takip etmeye başladı. Dünyanın en büyük ödeme şirketlerinden birisi olan Visa, hesap soyutlamayı denemek adına Ethereum’un Goerli test ağına katıldı.

Visa’dan Ethereum Adımı

Küresel ödeme şirketi Visa, Ethereum dünyasında varlığını artırmaya devam ediyor. Şirket tarafından yapılan yeni açıklamaya göre hesap soyutlama yardımıyla işlemsiz ödemeleri hedefleyen akıllı sözleşmelerle Ethereum’un Blockchain ağlarından birisi olan Goerli test ağında denemeler gerçekleştiriyor.

odeme devi visadan ethereum hamlesi 2

Visa, bu tür sözleşmelerin yeteneklerini kullanıcı hesaplarına genişleten ve cüzdanların karmaşık görevleri özerk olarak gerçekleştirmesine ve diğer hesaplar adına işlem maliyetlerini yönetmesine imkân tanıyan hesap soyutlanmasından yararlanmak adına iki adet “Paymaster” akıllı sözleşme setinin kullanımını yaptı. Visa, gerçekleştirdiği testleri bir raporda detaylandırdı.

Bu sözleşmelerin temel hedefi, son kullanıcıların işlem ya da “gas” ücretleri için Ethereum’un yerel kripto para birimi olan Ether (ETH) tutma ihtiyacını ortadan kaldırarak ya da kullanıcıların herhangi bir token ile ödeme yapmasına izin vererek Ethereum ağı ile kullanıcı etkileşimini basitleştirmek olarak tanımlanabilir.

Son olarak Visa tarafından hazırlanan rapora göre, bu metodoloji Ethereum ana ağındaki standart ücret yapısına daha esnek bir alternatif oluşturuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala