bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,443.27 3.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.05 2.55%
bnb
BNB (BNB) $ 608.45 0.70%
solana
Solana (SOL) $ 146.58 6.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527931 3.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475488 5.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151235 7.52%

Ödeme Devi Stripe, Bitcoin ve Kripto Ekibi Kuruyor

stripe btchaber

Kısa süre önce Stripe’in web sitesinde yayınlanan bir iş ilanında, şirket “Personel Mühendisi, Kripto” başlıklı dört yeni pozisyon oluşturuldu. Ek olarak Stripe Kripto Mühendisliği Başkanı Guillaume Poncin, “kriptoyu” platformlarına entegre etmek için bir mühendis ve tasarımcı ekibi kurduğunu duyurdu.

İş ilanında, “Ödemeleri kabul etmek, fonları taşımak, fiat ve kripto arasında alışveriş yapmak için daha iyi yapı taşları için bu alandaki geliştiricilerden ve kullanıcılardan artan bir ihtiyaç duyuyoruz” açıklaması dikkat çekti. 

“Bu sorunlara ve ihtiyaçlara odaklanarak daha hızlı, daha güvenilir ve daha kaliteli kripto destekli deneyimler inşa etmeyi amaçlıyoruz.”

stripe

Stripe Bitcoin ve Kripto ekibi kuruyor

Stripe, ödeme şirketleri arasında bir dev ve dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kişi hali hazırda platformu kullanıyor. Bu, Bitcoin’in kitlesel benimsenmesini artıran başka bir geçit olabilir. 

İş ilanında da belirtildiği gibi şirket inovatif bir dönüşüme gitmek istiyor:

“Birçok işletme ve kullanıcı Stripe’a zaten inanıyor ve güveniyor. Bu bize yeni bir inovasyon dalgasının ön saflarında yer almak için büyük bir fırsat veriyor.”

Stripe ilk olarak 2014 yılında bitcoin kabul etmeye başlamıştu, ancak daha sonra ana zincirdeki işlem onay süreleri ve ücretler nedeniyle 2018’de bu hizmetini durdurmuştu. O zamandan beri Lightning Network başta olmak üzere birçok aracı çözümünün büyüdüğünü ve Bitcoin’i bir değişim aracı olarak uygun hale getirdiğini gördük. 

Bitcoin artık uzun onay süreleri ve yüksek ücretler olmadan bir ödeme aracı olarak kullanılabilir durumda ve işlemler artık neredeyse hiçbir ücret ödemeden anında sonuçlanıyor.

Bu ve benzeri gelişmeler Stripe gibi dev şirketlerin de dikkatini çekiyor ve kripto birimlerinin daha geniş kitlelerce kabulüne olanak tanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala