bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,690.33 0.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.40 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 616.44 2.49%
solana
Solana (SOL) $ 147.39 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529711 1.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473631 1.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152217 1.16%

Nureddin Nebati, FTX ile İlgili MASAK’ın İnceleme Başlattığını Açıkladı

nureddin nebati ftx ile ilgili masakin inceleme baslattigini acikladisdf

Kısa süre önce iflas bayraklarını çeken kripto para borsası FTX hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı’nın, FTX.com ticari unvanıyla faaliyet gösteren kripto alım satım platformuyla ilgili gerçek ve tüzel kişiler nezdinde inceleme başlatıldığını açıkladı.

Nureddin Nebati, FTX ile İlgili MASAK’ın İncelemeye Aldığını Dile Getirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, FTX ile ilgili MASAK’ın inceleme başlattığını açıkladı. MASAK’tan yapılan açıklamada, son günlerde uluslararası ve ulusal yayın organlarında FTX ile ilgili müşterilerine yönelik yükümlülüklerini yerine getirmediğine ilişkin haberlere atıfta bulunuldu.

nureddin nebati ftx ile ilgili masakin inceleme baslattigini acikladierr

Bununla beraber MASAK tarafından yapılan açıklamada, kripto para hizmet sağlayıcılarının, 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili mevzuat kapsamında yükümlülükleri olduğu vurgulandı.

Nebati, MASAK’ın FTX kapsamında inceleme başlattığını belirtirken şunları söyledi:

Dijitalleşmenin, getirdiği fırsatlar kadar risklerin de olduğunu göz ardı edemeyiz. Geçtiğimiz günlerde, ABD’de iflas süreci başlayan kripto para Borsası FTX (EF-Tİ-EX) kapsamında, ilişkili olduğu gerçek ve tüzel kişiler nezdinde MASAK gerekli tedbirleri ivedilikle alıp inceleme başlatmıştır.

Nebati ayrıca konuşmasında şu ifadeleri de kullandı:

Fiyat istikrarını sağlamak ve vatandaşımızın alım gücünü artırmak için kapsamlı adımlar atıyoruz. İnşallah enflasyondaki tedrici düşüş yakın zamanda gerçekleşecektir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala