bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,780.36 0.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,164.33 0.05%
bnb
BNB (BNB) $ 616.41 2.45%
solana
Solana (SOL) $ 148.15 1.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529544 0.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473554 1.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152475 0.97%

Nouriel Roubini, El Salvador Başkanı Nayib Bukele’yi Eleştirdi

nouriel roubini el salvador baskani nayib bukeleyi elestirdi

En son yaşanan piyasa düşüşü ile sık sık dipten alımları ile gündeme gelen El Salvador yeniden dipten Bitcoin (BTC) aldı. Ardından Nobel ödüllü ünlü ekonomist Nouriel Roubini, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’yi eleştirdi. Nouriel Roubini, Nayib Bukele’nin Bitcoin ile ilgili çalışmalarının ülkeyi iflasa sürüklediğini iddia ederek, başkanın görevden alınmayı hak ettiğini söyledi.

Nouriel Roubini: Nayib Bukele Ülkeyi İflasa Sürükleyen Suçlu Bir Başkan

Dr. Doom lakabıyla da bilinen ünlü ekonomist Nouriel Roubini, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’yi Bitcoin ile yaptığı çalışmalar ile eleştirdi. Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan Nouriel Roubini konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “El Salvador’un Bitcoin ile yaptığı deney tam bir felaket. BTC’yi elinde bulunduran kişi yüzde 50 kaybetti. Nayib Bukele ülkeyi iflasa sürükleyen bir suçlu başkan”

Uluslararası Para Fonu (IMF), ülkenin ihtiyaç duyduğu 1,3 milyar dolarlık krediyi güvence altına almasını engelleyeceği endişeleriyle El Salvador’un ülke kredi notunu düşürmüştü.

Ayrıca dünyanın dört bir yanında devlet borcuyla boğuşan El Salvador, şimdi Blockchain geliştiricisi Blockstream ve Tether ve Bitfinex’in ana şirketi olan iFinex ile ortaklaşa Bitcoin cinsinden “volkan tahvilleri” çıkarmayı planlıyor. Ayrıca toplanan fonların bir kısmı “Bitcoin City” adlı bir şehir inşa etmek için kullanılacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala