bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,515.82 0.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,277.78 3.32%
bnb
BNB (BNB) $ 615.74 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 158.70 2.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545223 0.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.497853 3.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163212 3.41%

Norveç Parlamentosu, Bitcoin Madenciliği Yasaklama Önerisini Reddetti

norvec parlamentosu bitcoin madenciligi yasaklama onerisini reddetti

Norveç’te Bitcoin madenciliğini yasaklama önerisi ilk olarak bu yıl Mart ayında Kızıl Parti (Norveç’in komünist partisi) tarafından önerilmişti. Bu kez Norveç Parlamentosu’ndan Bitcoin (BTC) madenciliğine yeşil ışık yakıldı.

Norveç Parlamentosu Bitcoin Madenciliğine Yeşil Işık Yaktı

Norveç’te Bitcoin madenciliğini yasaklama önerisi ilk olarak bu yıl Mart ayında Kızıl Parti tarafından önerildi. Bu haftaki oylamada teklif, yalnızca Sosyalist Sol Parti, Kızıl Parti ve Yeşil Parti de dahil olmak üzere Norveç’in sol partilerinin kripto para madenciliği yasağını destekleyeceği için iptal edildi.

norvec parlamentosu bitcoin madenciligi yasaklama onerisini reddetti 1

Bunun yanında siyasi partilerin çabalarının aksine, Norveç’teki Bitcoin (BTC) madencilik şirketleri son yıllarda başarılı oldu. Norveç şimdi Land of the Midnight Sun’daki yüzde 100 yenilenebilir enerjiden yararlanarak küresel Bitcoin hash oranına yüzde 1’e kadar katkıda bulunuyor.

Arcane Research Analisti Jaran Mellerud, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklamalarda bulundu:

Bu oylamayı kaybeden bu siyasi partiler, madencilerin hayatını zorlaştırmak için artık araç kutusunda kalan tek araçları olan özellikle madenciler için güç vergisini artırmaya yönelik bir girişimde daha bulunacaklar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala