bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,595.31 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,167.05 1.28%
bnb
BNB (BNB) $ 616.23 3.29%
solana
Solana (SOL) $ 147.75 0.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530231 0.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474008 0.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152333 0.42%

Norveç Merkez Bankası Başkanı Bitcoin Hakkında Konuştu

norvec merkez bankasi baskani bitcoin hakkinda konustu

Norveç Merkez Bankası Başkanı Øystein Olsen, Bitcoin’i bir fiat alternatifi olarak görmediğini söyledi.

Bir Bloomberg haberine göre, en nakitsiz toplum olarak nitelendirilen Norveç’in merkez bankası Norges Bank’in başkanı Olsen, merkez bankalarının kontrolü altında bulunmadığı için Bitcoin’in fiat para birimlerini bertaraf edemeyeceğini düşünüyor.

Üç Neden

Olsen, neden bunun gerçekleşmeyeceğine yönelik üç neden sundu. Birinci olarak Bitcoin’in çok fazla enerji tüketmesini gösterdi. Ona göre Bitcoin, enerji yoğun bir varlık. İkincisi çok pahalı olması ve üçüncüsü ise, stabil olamaması.

Geçtiğimiz haftalarda Norveçli petrol milyarderi Kjell Inge Rokke, Bitcoin’in milyonlarca dolar değerine ulaşabileceğini söylemişti. Şirketi Aker ASA ile 58 milyon dolar değerinde Bitcoin satın alan Rokke, kripto para yatırım şirketi Seetee AS’yi kurarak Bitcoin’e önemli miktarda fon ayıran şirketler arasında katıldı.

Rokke’nin hemen öncesinde ise, alanının önde gelen şirketleri olan Tesla ve Microstrategy gibi şirketler de Bitcoin aldı. Hatta Microstrategy, her piyasa düşüşünde Bitcoin satın almasıyla kripto para topluluğunun ilgi odağı haline geldi.

Bitcoin alan şirketlerin yanı sıra, ödeme devleri Visa ve Mastercard da kripto para ödemelerini desteklediklerini açıklayarak sektörde büyük bir yankı uyandırdı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala