bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,253.82 0.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.97 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 615.70 4.87%
solana
Solana (SOL) $ 186.19 0.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628244 0.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.655002 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216427 1.08%

Norveç Hükümeti Blockchain için Arbitrum’u Seçti

Norveç Hükümeti Blockchain için Arbitrumu Seçti

Blockchain sektörü tüm hızıyla gelişimin sürdürürken, artık sadece kripto paraların değil, şirketlerin ve hatta ülkelerin ekosisteminde yer almaya başladı. Birçok şirket sistemlerini Blockchain odaklı olarak optimize ederken, Cebelitarık gibi ülkeler de Blockchain’i benimsemeye devam ediyor. Son olarak Norveç de Blockchain çalışmaları için Ethereum tabanlı Arbitrum‘u tercih etti.

Norveç Hükümeti Blockchain için Arbitrum'u Seçti

Norveç, Yeni Ticaret Ürünleri için Arbitrum’u Kullanacak

Web3 geliştiricisi ve Symfoni protokolünün kurucusu Jon Ramvi, kısa bir süre önce Norveç’in kamu hizmetlerinde Ethereum tabanlı Arbitrum’u kullanacağını paylaştı. Bu yeni platform, Norveç vatandaşlarının henüz halka açılmamış şirketlerinin (liste dışı şirketler) hisselerine erişmesine izin verecek. Maksimum kaynak verimliliği için ise Ethereum tabanlı Layer-2 platformu Arbitrum kullanılacak.

Hisseler, Ethereum tabanlı ERC1400 standartında tokenize edilecek. Bu standart, ERC20 ve ERC721’in bir kombinasyonu olarak öne çıkıyor. Önde gelen Ethereum geliştirme stüdyosu ConsenSys, ERC sisteminin bu uygulamasına katkıda bulunmuştu.

Bununla birlikte ülkede merkeziyetsiz veri depolama ve aktarım platformu Ceramic, kullanıcıların kişisel verilerini GDPR uyumlu bir şekilde işlemek için kullanılacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala